Pokret Bravo poziva građane da se uključe u sprečavanje projekta "Novi Sad na vodi": Štandovi za pisanje primedbi uskoro na ulicama 1Foto: A. L./Danas

Ovih nekoliko dana ranog javnog uvida su prilika da Novosađani i Novosađanke aktivno i jasno kažu kriminalnoj i korumpiranoj novosadskoj vlasti koliko su protiv projekta „Novi Sad na vodi“ koji ugrožava ne samo životnu sredinu na Šodrošu, Dunavcu, Ribarskom ostrvu i Kameničkoj adi, nego predstavlja i opasnost za sve druge delove Novog Sada, jer se pomeranjem nasipa grade višespratnice, saopštavaju iz Građanskog pokreta Bravo.

Kako bi olakšao Novosađanima i Novosađankama da učestvuju u ranom javnom uvidu, Bravo je pripremio, u saradnji s arhitektama i urbanistima, odnosno stručnjacima, nekoliko blanko primedbi.

One se mogu preuzeti sa Facebook stranica Pokreta, odnosno sa internet prezentacije.

Ove primedbe na plan „Novog Sada na vodi“, koji se zvanično zove „Konceptualni okvir plana generalne regulacije prostora između primarnog odbrambenog nasipa uz kasarnu Rečne flotile i Ribarskog ostrva u Novom Sadu“, kao i one koje sami napišu građani i građanke, mogu poslati Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove na mejl [email protected].

Takođe, Novosađani i Novosađanke prigovore na plan mogu, odštampane u papirnoj formi, predati na pisarnici Uprave, u Školskoj 3.

Bravo će, kako dodaju, omogućiti Novosađanima i Novosađankama da prigovore potpišu na štandovima koje će organizovati na više lokacija u Novom Sadu narednih dana.

– Sve prigovore koje građani i građanke pošalju, Bravo će u pismenoj formi predati Upravi do kraja ranog javnog uvida 2. februara, jer kada Novi Sad bude na slobodi, neće biti Novog Sada na vodi. Nećemo samo sedeti i gledati kako naprednjačka vlast usvaja planove i tako legalizuje kriminalno otimanje obale Dunava od Novosađana i Novosađanki, i uništava jedno od poslednjih zelenih oaza. Zato, građani i građanke, pomozite da se ovo spreči time što ćete poslati primedbe na urbanistički plan kojim naprednjaci omogućavaju da se pomeri nasip u korito Dunava i potom kompanija Galens sagradi stambeni kompleks solitera do 20 spratova na mestu brodogradilišta – kazali su iz ovog pokreta.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari