Pokret "Bravo!" pozvao Anu Brnabić da prestane sa pritiscima na medije i poljoprivrednike 1Foto: A. Latas/Danas

Građanski pokret „Bravo!“ pozvao je danas Vladu Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, „da prestane sa gušenjem građanskih i medijskih sloboda“ kada su u pitanju pregovori sa poljoprivrednicima koji protestuju.

„U susret sutrašnjem sastanku predstavnika Vlade i poljoprivrednika u Kisaču, Vlada je zabranila određenim medijima (021, Novoj S i N1) da prisustvuju pregovorima, iako je prisustvo medija unapred dogovoreno. Ovim potezom Vlada vrši pritisak na poljoprivrednike u okviru pregovora, ali i na određene medije i širu javnost, te vlast po ko zna koji put dokazuje da im je pre svega stalo da sakriju činjenice i informacije od javnosti koja želi da zna šta i kako se odlučuje u njeno ime“, navodi se u saopštenju.

Ovaj pokret ističe da „Građani Srbije znaju da je poljoprivreda šire društveno pitanje, jer dobar deo njih od nje i živi, i jedno od najvažnijih ne samo za Vojvodinu, već i za celokupnu državu Srbiju“.

„O tom pitanju bilo koja vlast mora javno i bez skrivenih pritisaka da govori i izlazi u javnost, te stoga pozivamo pre svega Vladu da prestane sa pritiscima na poljoprivrednike i medije, da na pregovorima budu prisutni svi mediji, a ne samo oni koji bi trebalo da prenesu informacije kako to vlastima odgovara“, zaključuje pokret „Bravo!“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari