Pokret Bravo: Vlast u Novom Sadu iza leđa građana povećala cene komunalija 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Građanski pokret Bravo je večeras saopštio da je gradska vlast u Novom Sadu „u tišini, iza leđa građana i bez bilo kakve najave“ za osam do 17 odsto povećala cene kanalizacije, grejanja, tople vode i odnošenja smeća.

„U trenutku kada je većina građana Novog Sada na letovanju i odmoru, gradska vlast je odlučila da donese ovu sramnu odluku i poveća cene, i to po drugi put u poslednjih godinu dana“, naveo je pokret Bravo u saopštenju.

Ocenili su da je to „loše skrivena pljačka“ i pitali gradsku vlast gde će završiti priliv novca dobijen tim poskupljenjima.

„Da li će, kao po običaju, dug javnih preduzeća ostati isti, ili čak veći, da li će novac nestati, a građani sami snositi sav teret povećanja cena na svim poljima?“, piše u saopštenju.

Ocenili su da se vlast „ponaša kao da je privatna firma“, a ne kao da je tu zbog građana.

„Ovakva odluka je ujedno dodatni udar na već osiromašen budžet građana, i izgleda da će gradske usluge uskoro plaćati samo oni kojima to ni do sada nije bio problem, a za većinu građana će ovo biti kap koja je prelila čašu“, upozorava se u saopštenju.

Građanski pokret Bravo je građane pozvao da izraze nezadovoljstvo i upute pitanja gradskim vlastima mejlom, telefonom ili lično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari