Pokret Kreni - Promeni pozvao građane da potpišu peticiju za obnovu Generalštaba 1Foto: Shutterstock/kirill_makarov; noamgalai; Bobica10

Pokret Kreni – Promeni odao je danas počast žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine i pozvao građane da potpišu peticiju za obnovu Generalštaba i pretvaranje u muzejski prostor, saopštio je taj pokret.

Pozivamo građane da potpišu peticiju da se ovaj prostor vrati u pređašnje stanje, rekao je direktor za kampanje Pokreta Kreni – Promeni Savo Manojlović, a najave vlasti da će se na prostiru bombardovanog Generalštaba graditi hoteli ocenio kao „gaženje nacionalnog, građanskog i ljudskog dostojanstva“.

„Nisu Amerikanci nakon 11. novembra dali investitorima iz Saudijske Arabije da grade hotel na Menhetnu na mestu srušenih Kula bliznakinja”, rekao je Manojlović.

Asistent na Fakultetu likovnih umetnosti Luka Tripković je, pozivajući građane da potpišu peticiju, rekao da je“ zgrada Generalštaba biser modernističke arhitekture“.

„Bilo je reči da je ovo zdanje osveta komunista Srbima, ali moram da podsetim da se niko u istoriji nije tako brutalno obračunavao sa nasleđem međuratnog Beograda kao naprednjačka vlast. Volšebno je srušena kuća Jovana Ilkića, koji je radio zgradu Parlamenta i hotela ‘Moskva’”, podsetio je Tripković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari