Pokret Podrži RTV: Beljanski žrtva odmazde

Reakcije na poništenje doktorata advokatu Slobodanu Beljanskom

Ostavite komentar


  1. g Beljavski ti koji su ponistili tvoj doktorat upravo su ponistili i svoje doktorate je ova vlast kao i svaka je promenljiva i kad dodje neka druga desice im se verovatno ono sto se desilo i vama.

  2. Srbija je, nažalost, zemlja u kojoj su pravni sistem i pravna država gola forma. Ovde se već decenijama sve svodi na volju i interes vrhovnog autokrate kome pokorno služe zakonodavna, sudska i izvršna vlast. Zato se mi, u suštini, i nismo mnogo udaljili od onog vremena davne 1832.g. kada je Vuk Karadžić poručio knezu Milošu: Danas u Srbiji praviteljstva, u pravom smislu ove reči, nema nikakvoga, nego ste celo praviteljstvo vi sami; kad ste vi u Kragujevcu, i praviteljstvo je u Kragujevcu; kad ste vi u Požarevcu, i ono je u Požarevcu; kad ste vi na putu, i ono je na putu; a da vi sutra umrete ( koje jednom mora biti ), umrlo bi i praviteljstvo!

  3. Da li je Beljanski zrtva odmazde ili je zloupotrebio vladavinu prava Republike Srbije? Pogledajmo ko je sve stao u odbranu vrsnog advokata: "Pokret podrzi RTV", "Advokatska komora Srbije, "Kuca ljudskih prava i demokratije". Nista neobicno, onaj sto je prekrsio zakon jednom uradice to svesno ili nesavesno i drugi put. Tolka se jagma podigla oko laznih doktorata i to sve iz vladajuce stranke (SNS-a), a da niko ne postavlja pitanje na koji su se nacin branili doktorati u zadnjih dvadeset godina i kolko je laznih diploma kupljeno, a kolko dobijeno na lepe oci. U Srbiji postoji 50%, procenata pravnika koji nesme da se bavi svojim poslom, vec diplomu koristi kao postapalicu prilikom drugih zaposljenja, isto tolko ima te doktora, masinskih inzinjera, gradjevinskih inzinjera, i drugih diplomskih strucnjaka. Sve te samozvane strucnjake brani neka nevladina organizacija ili pokret. Vuk Draskovic je za svog mandata slao u ambasade ljude koji su zasluzni za peti oktobar i kji su demonstrirali devedesetih, DS je te iste zadrzavao u diplomatiji i plus delio razne diplôme, DSS isla jos dalje deleci Kurti i Murti diplôme i radna mesta, tako sto su legalizovali kriminal u svim segmentima drustva. Tako su se i sticali doktorati, na onu narodnu; ja tebi Vojvodo ti mene Serdare. Zato i nema kaznjenih u averi "Indeks", jer pitaj Boga dokle bi se doslo. Sve je OK dog zakon ne pocne da funkcionise, e onda dolazi do skandala. Zato i postoje razni borci za ljudska prava, razne nevladine organizacije, udruzenja gradjana i razni pokreti, da bi i dalje stitili protivzakonite radnje i sirili propagandu. Sve ovo oko doktorata Beljanskog izgleda tolko mutno, a najvise skodi njemu i njegovoj profesiji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.