Pokret SRCE: Šapićevi eksperimenti na štetu građana 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Pokret Srbija centar – SRCE ocenio je danas, povodom najave novog sistema naplate gradskog prevoza, da su protivzakoniti eksperimenti gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na štetu Beograda i njegovih građana.

„U pokušaju da raskine ugovor sa turskom firmom koja vrši naplatu prevoza u Beogradu, gradska vlast je ponudila zauzvrat ‘neki drugi posao’ u Gradu, samo ako od ugovora odustanu bez sudskog epiloga. Ovakav vid ponašanja samo pokazuje da naprednjačka vlast doživljava Grad Beograd kao svoje lično vlasništvo i nudi nove poslove mimo procedura, ne razmišljajući ni o zakonskoj, ni o moralnoj, niti o političkoj odgovornosti“, navodi se u saopštenju.

Uz to, Šapić je objavio novi sistem naplate SMS, ukidajući kontrolore i uvodeći „bele“ komunalce na njihovo mesto, bez prethodnog racionalnog promišljanja njihove nove uloge, ne objašnjavajući kako će proveravati sms građana.

„Na kraju je napravio dodatnu zabunu najavivši korekciju tek dan ranije objavljene cene gradske dnevne karte sa 200 na 120 din, ali tako da nije ni sebi ni drugima pokušao da objasni razloge zbog kojih bi građani kupovali nedeljnu kartu od predloženih 1.000 dinara, umesto sedam dnevnih po 120 dinara za ukupno 840 dinara“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari