Pokret za prekoret pozvao na protest 21. jula protiv "Novog Sada na vodi" 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Novosadski odbor Pokreta za preokret pozvao je danas građane na protest, koji će biti održan 21. jula ispred Skupštine AP Vojvodine gde, će biti održana sednica Skupštine grada Novog Sada na kojoj je planirano usvajanje novog Generalnog urbanističkog plana, kojim bi bila omogućena izgradnja „Novog Sada na vodi“.

Protest će početi u 9.00. Pokret za preokret ocenio je da je izgradnja „Novog Sada na vodi“ pogubna za budućnost tog grada.

„Podržavamo zahteve građana i desetine novosadskih udruženja i aktivista i svih onih koji su podneli više od 10.000 primedbi na novi GUP. Taj urbanistički plan se usvaja za veme letnjih praznika, da bi se njegove posledice što više sakrile od javnosti, a on zadire u zelenu oazu Novog Sada i pored bivšeg brodogradilišta obuhvata Ribarac i Šodroš“, navodi se u saopštenju.

Pokret za preokret ističe da bi izgradnjom „Novog Sada na vodi“ bilo trajno uništeno više od pet hektara šume, izmešteno korito Dunava, a zbog pasarela na Bulevaru Evrope bi se trajno narušio mir stanara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari