Pokret za preokret: Pronaći ko je Beljanskom zapalio auto, ovo nije prvi napad na advokate 1foto Medija centar

Pokret za preokret saopštio je danas da traži od policije da hitno pronađe počinioce krivičnog dela paljenja automobila predsednika Advokatske komore Vojvodine Vladimira Beljanskog, a od tužilaštva da procesuira ovaj i ranije napade na advokate u Novom Sadu i Vojvodini.

„Posebno zabrinja činjenica da advokat Beljanski navodi da ‘sumnja da su to organizovali advokati koji su povezani sa kriminalom’, što ukazuje na mogućnost da su pojedini advokati upleteni u kriminalnu hobotnicu, koja deluje u Novom Sadu“, ističe taj pokret i traži da se ti navodi hitno provere.

U saopštenju se navodi da to „ukazuje da je moguće da pojedini advokati ne samo što brane svoje klijente pred sudom, što im je posao, već da sa njima učestvuju u kriminalnim radnjama“.

„Indikativno je da ovo nije prvi napad na advokate u Novom Sadu i Vojvodini, od paljenja automobila do bacanja bombi na kuću. Činjenica da do sada nije otkriven ni jedan počinilac govori da su napadači pod zaštitom države, odnosno policije i tužilaštava“, ocenjuju u Pokretu za preokret.

Podsetimo, automobil predsednika Advokatske komore Vojvodine Vojvodine (AKV) Vladimira Beljanskog zapaljen je u Novom Sadu, a on je agenciji Beta rekao danas da „sumnja da su to organizovali advokati koji su povezani sa kriminalom“ i protiv kojih je pokrenuo diciplinske postupke u komori i podnosio krivične prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari