Nameru da se pacijentima u udaljenim naseljima opštine Majdanpek omogući brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita, nadležni u Domu zdravlja Dr Veroljub Cakić realizuju kroz pokretanje pilot projekta Pokretna apoteka. Kako objašnjavaju, cilj pokretne apoteke je da odmah po pregledu i izdavanju recepata pacijent i dođe do propisanog leka, a bez putovanja do Majdanpeka ili Donjeg Milanovca koji jedini imaju po jednu državnu apoteku.

Nameru da se pacijentima u udaljenim naseljima opštine Majdanpek omogući brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita, nadležni u Domu zdravlja Dr Veroljub Cakić realizuju kroz pokretanje pilot projekta Pokretna apoteka. Kako objašnjavaju, cilj pokretne apoteke je da odmah po pregledu i izdavanju recepata pacijent i dođe do propisanog leka, a bez putovanja do Majdanpeka ili Donjeg Milanovca koji jedini imaju po jednu državnu apoteku. Za ovakav način rada postoji i saglasnost direktora Apotekarske ustanove Bor, u čijem su sastavu sve pomenute apoteke u gradskim naseljima majdanpečke opštine.
Na pokretnu apoteku najpre mogu računati stanovnici Rudne Glave i Jasikova, a u februaru će isti princip rada biti primenjen i u seoskim naseljima Porečkog kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari