POKS: Vratiti mogućnost šetnje kućnih ljubimaca, jer tako medicinska struka kaže 1Foto: Pixabay/KrystianGraba

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) traži od Vlade Srbije da vrati mogućnost izvođenja kućnih ljubimaca u šetnju pola sata u večernjim satima.

– Političari treba da slušaju preporuke stručnih ljudi iz zdravstva, a ne da budu što naš narod kaže, „veći katolici od Pape“. Ako su stručnjaci rekli da za sada nema potrebe da se uvede zabrana šetnje kućnih ljubimaca, onda treba to poštovati. I u uslovima pandemije treba biti human i prema ljudima, vlasnicima i njihovim ljubimcima. Ako zdravstvena struka kaže drugačije, treba slediti njihova uputstva – izjavio je predsednik POKS Žika Gojković.

POKS podseća da je više od 40.000 građana potpisalo peticiju u kojoj se traži od Vlade Srbije da vrati mogućnost izvođenja kućnih ljubimaca u šetnju u večernjim satima od 20 do 21.

POKS se pridružuje ovom zahtevu i podseća da u svim evropskim kraljevinama važi ovo pravilo, Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Belgiji, Holandiji, Ujedinjenom Kraljevstvu, Carevini Japanu, pa čak i u Kraljevini Španiji gde je najteža situacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari