Polaganjem kamena temeljca zvanično počeli radovi na izgradnji otvorenog bazena u Pirotu 1Foto: Zoran Panić

Simboličnim polaganjem kamena tameljca, iako se radovi već odvijaju, zvanično su počeli radovi na izgadnji otvorenog plivačkog kompeksa u Pirotu.

Kamen temeljac su položili gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i direktor Sportskog centra Pirot Nenad Djordjević.

Izvodjač radova je SIB Invest iz Niša, a vrednost radova je oko 420 miliona dinara i okvirni rok za završertak radova je 360 dana. Očekivanja su da će iduće godine Piroćanci moći da se kupaju u otvorenom bazenu.

Vasić je rekao medijima da su polaganjem kamena temljca na svečan način označili početak radova na ovom veoma važnom objektu u Pirotu.

-Veći deo radova je započet, temeljna stopa za veliki bazen je uradjena. Ovde će biti bazen u veličini dva i po olimpijska bazena. Već sam ranije rekao da je Pirot u proteklih desetak godina dobio nekoliko zvezdica. Najveće zvezdice su svakao fabrika Mišelina i auto put. Tu su zatvoreni i ovaj budući veliki otvoreni bazen, turistički kapaciteti, hotel, kompeks Nišavska dolina, budući hoteli na Planinarskom domu. Značajno je porastao kvalitet života u Pirotu. Ovo je Pirotu nedostajalo. Nadam se da ćemo već sledeće godine moći da se kupamo u ovom bazenu. Na ovaj način, uz Sportski kompleks Senjak, sportsku halu, bazen, Kej, Pirot dobija jednu celinu ,koju retko koji grad u Evropi ima.Mislim da je ovo istorijski dogadjaj za naš grad. U ovom trenutku Pirotu malo toga nedostaje, možda jedna modernija fabrika sa većim zaradama i nastavak razvoja IT sektora, mada smo u svakoj od ovih oblasti dosta učinili. Pirot se u proteklih 15 godina drastično promenio na bolje u svakom pogledu-rekao je Vasić.

Polaganjem kamena temeljca zvanično počeli radovi na izgradnji otvorenog bazena u Pirotu 2
Foto: Zoran Panić

Direktor Spotskog centra Pirot Nenad Djordjević je rekao da je pre desetak godina na ovom mestu bila livada, totalni mrak i jedan autodrom.

– Danas smo započeli radove na otvorenom bazenu. Imao zatvoreni bazen i prelepo šetalište Kej, održavamo Gradski stadion, poboljšali smo teniske terene,imamo sportsku halu Kej. Pirotu da bi bio Sportsko-turistički centar nedostaje jedno Olimpijjsko selo, Hoćemo da pravim kamp za vaterpoliste koji bi dolazili na pripreme za zatvorenom bazenu i za fudbalere na Gradskom stadionu. Sa Nikola Mirotićem i Svetislavom Pešićem Karijem već smo počeli pripreme za košarkaške kampove. Imamo idejni projekat za Olimpijsko selo. Konkurisaćemo kod IPA fondova. Ovaj otvoreni bazen će biti za rekreaciju gradjana. Kada smo počeli Božićnu školu sportova pre desetak godina imali smo 80 posto dece neplivača. Uveli smo u nastavu fizičkog vaspitanja plivanje i taj deo neplivača smo smanjili na 50 posto. Za nekoliko godina neplivača neće biti- rekao je Djordjević.

Polaganjem kamena temeljca zvanično počeli radovi na izgradnji otvorenog bazena u Pirotu 3
Foto: Zoran Panić

Nadzorni organ za gradjevinske radove Branislav Kostić je rekao da se ceo kompleks prostire na površini od 2,2 hektara i sastoji se od dve funkcionalne celine.

-Jedna je otvoreni bazen a druga su zelene površine sa pratećim sadržajima-rekao je Kostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari