Policajac pucao zbog nezaustavljanja vozila na severu KiM, u Prištini tvrde iz prinude 1Foto: RTK (arhiva)

Policijska služba u Prištini saopštila je da je njen pripadnik večeras “bio prinuđen da puca pošto se sumnjivo vozilo nije zaustavilo na ilegalnom putu” kod sela Banje na severu KiM.

“Policijski službenici su na punktu su po procedurama baterijskom lampom dali znak vozilu da stane radi rutinskog pregleda, ali kada je osumnjičeni (vozač) primetio policajce, povećao je brzinu kako bi pobegao i direktno ugrozio život policijskih službenika”, navedeno je u saopštenju policije.

“Jedan od policijskih službenika da bi izbegao direktnu opasnost po svoj i život drugih policijskih službenika bio je prinuđen da upotrebi vatreno oružje”, izvestila je policija.

Sumnjiv dzip marke “audi” se brzo udaljio sa lica mesta ilegalnim putevima, tvrde iz policije i dodaju da njene jedinice preduzimaju operativne i istražne radnje na identifikaciji i hapšenju osumnjičenih u ovom slučaju.

U nastavku uviđaja policija je zaustavila još dva vozila koja su stigla na istu lokaciju, a za koja se sumnja da su povezana sa sumnjivim vozilom, u kojem se nalazilo pet osoba.

One su upućene u policijsku stanicu na razgovor i dalje postupke u saradnji i koordinaciji sa organima pravde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari