Policija identifikovala osobe iz Vrnjačke Banje osumnjičene za pretnje Vučiću 1Foto: Z. S. M.

Policija u Vrnjačkoj Banju identifikovala je I.T. i njegovu suprugu T.T, zaposlenu u lokalnoj samoupravi u toj opštini, kao osumnjičene da su sa njenog profila na jednoj društvenoj mreži lažno prijavili otimanje deteta od strane srpske policije, saopštio je MUP.

Profil je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), iskorišćen i za pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i pripadnicima policije.

MUP navodi da je snimak otimanja deteta, koji je podeljen na tom profilu, nastao van Srbije i da je preuzet sa stranih profila na društvenim mrežama.

„U pitanju je još jedan u nizu napada i pretnji predsedniku Republike i pokušaj zloupotrebe i rušenja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova“, ocenjeno je u saopštenju.

Inicijalni snimak, kako su naveli iz policije, nastao je prošle godine i prikazuje postupak oduzimanja dece u Litvaniji.

MUP je dodao da je osumnjičeni I.T. od ranije poznat policiji kao lice iz kriminogene sredine, protiv koga su podnete krivične prijave zbog sumnji da je počinio više krivičnih dela među kojima je i ubistvo u pokušaju.

Protiv osumnjičenih policija će, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, podneti odgovarajuće prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari