Policija je korumpirana, ali joj građani veruju

Beogradski centar za bezbednosnu politiku predstavio istraživanje o stavovima građana o policiji

Ostavite komentar


  1. 23% građana uzda se u policiju, a 46% je uglavnom zadovoljno radom policije?! Ako smatram da su saobraćajci uglavnom korumpirani, kao i pripadnici kriminalističke policije onda ne mogu da budem zadovoljan radom policije. Ne verujem da bi i u jednoj evropskoj državi bilo ko bio zadovoljan policijom ako ne veruje inspektorima kriminalistike i saobraćajcima, ovo je samo u Srbiji moguće, ali ja sam ljakse s’ juga i ne verujem policiji, niti agenciji koja je ovakav rezultat ankete izbacila. Možda severnjaci kvare prosek i veruju policiji?!

  2. Ma laže narod.
    Ne voli narod policiju, već se izjasnjava da je lojaln policiji zato što se plaši pendraka.
    Narod jeno misli drugo radi a treće govori.
    Kako vam to nije jasno.

  3. Da verujem policiji? Možda bih verovao policajcu samo ako budem imao sreće da naletim na one retke profesionalce koji shvataju da su tu da „služe i pomažu“. Ovde se ne radi toliko o verovanju ili neverovanju. Sami policajci se ponašaju kao pripadnici organizacije koja je tu ne da pomogne već da kazni. Koliko ste puta na putervima, u gradu Beogradu, naleteli na policijski radar SAKRIVEN iza betonskog stuba nekog nadvožnjaka gde je put prav kao strela, a ograničenje brzine 40 km. na sat?! Ako ste prolazili nekom ulicom desetak godina u jednom smeru pa je ta ulica promenila smer, policajac će vas sledećeg dana čekati na kraju ulice, da vas „nauči pameti“?! Sigurno neće stajati na početku i preusmeravati vozače. I tako dalje, i tako u nedogled. Na kraju krajeva, organizovani kriminal ne može postojati bez saradnje sa policijom. Valjda je to jasno svima? .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.