Policija odbila da dodeli obezbeđenje čoveku koji je javno govorio o ubistvu Olivera Ivanovića 1foto snapshot KRIK

Direkcija policije odbila je da dodeli policijsko obezbeđenje Bobanu Bogdanoviću koji je javno govorio o svojim saznanjima o umešanosti Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića u ubistvo političara Olivera Ivanovića, saznaje Danas.

U rešenju u koje je Danas imao uvid, pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević je obavestio Bogdanovićevog branioca da policija ne raspolaže bezbednosno-interesantnim saznanjima i podacima o njegovoj mogućoj ugroženosti.

Ovakva odluka policije, navodi Bogdanović, je prirodan nastavak konferencije u kojoj ga je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin vređao pošto je govorio o svojim saznanjima o ubistvu Olivera Ivanovića.

– Prema mojim saznanjima, lično je ministar Vulin uticao na to da se meni ne dodeli policijsko obezbeđenje čime mi je i definitivno nacrtao krst na čelu, navodi Bogdanović.

On za narednu nedelju najavljuje podnošenje krivične prijave protiv Vulina, smatrajući da je opstruisao istragu ubistva Olivera Ivanovića.

– Vulinov prvenstveni cilj je zaštita kriminalnog klana Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića. Iz istog razloga se Srbija žestoko opirala i ulasku Kosova u Interpol jer znaju da bi se u suprotnom članovi ove grupe našli na udaru policije. Zbog toga se nadam da će inicijativa Otvoreni Balkan biti praćen i punom saradnjom sa Interpolom, kaže Bogdanović.

On je, podsetimo, krajem marta u intervjuu portalu Krik prepričao više razgovora koje je vodio sa svojim prijateljem iz detinjstva Aleksandrom Gligorijevićem. Gligorijević, koji je bio član grupe Veljka Belivuka, mu je ispričao da je posredovao u plaćanju Ljubomira Lainovića, a da je kasnije saznao da je novac koji mu je prosledio Belivuk bio zbog ubistva Ivanovića. Gligorijević, za čije ubistvo se sumnjiči upravo Belivuk, mu je ispričao i da je ubistvo Ivanovića naložio Zvonko Veselinović, a organizovao Milan Radoičić, potpredsednik Srpske liste.

Tri nedelje nakon intervjua Kriku, Bogdanović je o svojim saznanjima saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Paralelno je, kako dodaje, bio u kontaktu sa tužilaštvom na Kosovu oko mogućnosti da svedoči u postupku koji se u Prištini vodi zbog ubistva Ivanovića.

– Nažalost, nakon poslednje odluke policije moram da konstatujem da se trenutno bezbednije osećam u Prištini nego u Beogradu, kaže Bogdanović.

Danas je u toku dana zatražio komentar od ministra Vulina na Bogdanovićevu najavu da će protiv njega podneti krivičnu prijavu, ali komentar nismo dobili. Podsetimo, Vulin je svojevremeno na konferenciji za medije naveo da će on podneti prijavu protiv Bogdanovića zbog lažnog prijavljivanja, a nakon njegovog intervjua Kriku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari