Tokom debate o ovogodišnjem programu rada lokalnog parlamenta na trećoj sednici SO Prijepolje, započetoj još 20. marta i sa potpunom neizvesnošću kada će se završiti, u prošlu subotu došlo je do verbalnog sukoba između Sretka Radulovića (SPS), člana Opštinskog veća i Almira Mehonjića (DPS) koji se zatim pretvorio u psovke, uvrede i galamu u holu skupštinske sale Doma kulture, zbog čega je sednica toga dana tada prvi put dva puta prekidana jer je ocenjeno da bi bilo dobro da se smire uzavrele strasti kod nekih odbornika i izbegnu dalja eventualna odbornička sukobljavanja između vladajuće većine i opozicije kao i neželjene posledice od mogućih „teških“ reči i „bliskih“ susreta nekih aktera skupštinskog zasedanja.

Sve je počelo opaskom Sretka Radulovića, člana Opštinskog veća posle diskusije Almira Mehonjića o predlogu programa rada SO u tekućoj godini, „da on možda misli da je najlepši i najpametniji“, na što mu je Mehonjić uzvratio „nadam se da je to čula i vaša kćerka“. Tada ga je Radulović opsovao i rekao „da će mu razbiti p…u“, što su neki odbornici, kada su kasnije rekonstruisali ceo događaj, u direktnom TV prenosu, ponovili nekoliko puta i to onako kako je izgovoreno. U pometnji i gužvi koja je tada nastala, pred ulazom u skupštinsku salu neka lica, koja su se tu ubrzo našla, odgurnula su prema vratima nenamerno odbornika Bakira Čičića (DS) koji se tu slučajno zadesio, zbog čega je popodne potražio lekarsku pomoć zbog bolova u desnom ramenu, a sutradan došao na sednicu sa zavijenom rukom i zavojem oko vrata.

U međuvremenu na poziv Ćamila Hadžalića, predsednika Skupštine opštine u skupštinskom holu su na kratko došli i pripadnici policije. Kasnije je jedan broj odbornika, ali i nekih lica izvan njihovog saziva, pozivano u prostorije Policijske uprave u Prijepolju radi davanja izjava, među kojima je bio i povređeni odbornik Bakir Čićić. „Ja jesam nakon jedne uvrede, lične i porodične, reagovao verbalno prema odborniku Almiru Mehonjiću. Međutim, ja sam fizički napadnut od strane odbornika Zulkefila Sadovića i srećna je okolnost što je tada razumno reagovao odbornik Bahrija Beganović kao i član Opštinskog veća Medo Mekić i odbornik Vesko Zindović. Kada sam se izmakao da ne dobijem batine, na vratima sam primetio neka lica koja su me tražila i psovala mi mater, iznosi svoju verziju ovog slučaja u skupštinskoj sali lokalnog parlamenta u Prijepolju Sretko Radulović i kaže da „neće da veruje da ga je Sadović napao što je on Sretko Radulović i da neće da veruje glasinama po gradu da su mu psovali srpsku majku“.

Zulkefil Bato Sadović, predsednik odborničke grupe Demokratske partije Sandžaka u potpunosti negira reči Sretka Radulovića, člana Opštinskog veća i kaže da ga uopšte nije ni dohvatio ni dodirnuo i da su između njih bile i skupštinske klupe, a tada još i neki odbornici. „Vi imate problem sa samim sobom od davnina, vi to znate i svi to dobro znaju“, rekao je Sadović Raduloviću, ne pojašnjavajući na šta je mislio kada je izgovorio te reči. U raspravi o ovom verbalnom odborničkom incidentu u Prijepolju, koji se uključivanjem policijskih organa, preneo i van skupštinske sale, javnost govori sa velikom zabrinutošću i ogorčenjem. Posebno zbog toga što skupština, ni posle tri meseca od konstituisanja, još nije ni počela da se bavi konkretnim pitanjima i problemima kojih je ova sredina sve više bremenita. Posebno teškoćama nezaposlenih kojih trenutno u opštini ima više od šest hiljada i sedam stotina. Sve je više ocena i viđenja u narodu, a i među odbornicima da se iz Prijepolju svetu šalje mnogo ružna slika. Zbog toga je u prošli utorak popodne, na petom nastavku sednice, došlo do prvih pomirljivih tonova kada je došlo i do ličnog izvinjenja Sretka Radulovića odbornicima s jedne i Zulkefila Bata Sadovića, s druge strane, u ime odborničke grupe DPS.

Skupština je juče nastavila rad, a na dnevnom redu su još pitanja o stanju privrede, budžetskim prihodima u prva dva ovogodišnja meseca kao i o problemima saobraćaja i parking prostora u opštini Prijepolje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari