Policija privela bivšeg načelnika Krdžića, kažnjen sa 50.000 dinara 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC (arhiva)

Policija je u sredu oko 18.25 časova, nakon legitimisanja, privela bivšeg načelnika Saobraćajne policije u Čačku Dragoslava Krdžića zbog kršenja zabrane kretanja, prenosi Ozon Press.

On je odmah izveden kod prekršajnog sudije, koja mu je izrekla novčanu kaznu od 50.000dinara.

Kako navodi Ozon Press, nekadašnji načelnik Krdžić kaže da se kretao u vreme zabrane kretanja i da je to bio čin građanske neposlušnosti, jer se ne slaže sa pojedinim merama koje su donete.

Kako je rekao, ne vidi razlog da se do 18 časova dozvoli slobodno kretanje, a posle tog vremena zabrani, pitajući da li do 18 časova nema virusa, a posle tog vremena ima.

— Policija me je zaustavila, legitimisala, utvrdila provere, postupila profesionalno, izvela me pred prekršajnog sudiju koja je izrekla novčanu kaznu u iznosu od 50.000 dinara. Nemam nikakvu primedbu na rad policije ili suda.  To što sam se kretao je moj način da pokažem građansku neposlušnost, neslaganje sa određenim delom mera koje su na snazi. Pojedine mere pozdravljam, kao što je zabrana okupljanja, međutim, nelogično je da se do 18 časova dozvoli kretanje, a nakon tog vrema zabrani. Da li to znači da do 18 časova nema virusa, a od 18h ima? Meni je to nelogično. Uložiću žalbu u konsultaciji sa mojim advokatom Ivanom Ćalovićem jer smatramo da ću po žalbi morati da budem oslobođen.  Koji su to argumenti u ovom trenutku ne mogu da kažem — rekao je za OzonPress nekadšanji načelnik Dragoslav Krdžić.

O žalbi će odlučivati Prekrašajni apelacioni sud u Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari