Policija sprečila navijače da upadnu na festival Mirdita – dobar dan u Beogradu

Ostavite komentar


    1. A koji? Ona povracka u dvoristu koje cuva vise policije nego sto ih je svih djuture unutra ili oni nesrecni polutani napolju sto kao nesto glumataju patriote?

      1. Obe kategorije su bolje od jadnika koji sede izmedju cetiri zida i ne smeju naglas da kazu svoje misljenje, pa se istresu u nepismenom i priglupom komentaru.

        1. Pa i vi ste ovde, a o pomenutim ne bih ni htela puno da pricam, jer oni tu nisu iz ubedjenja(ni jedni, ni drugi), vec iz licne koristi.

    2. Divljaci ostaju divljaci,a oni koji ih podržavaju si obični bijednici i gori od njih.
      Nisu to navijači, to su Vučićevi jurišnici- fašisti kao što je i on sam.

      1. Treba pohapsiti organizatore ovog proitivprirodnog bluda u Beogradu i staviti tačku na ovu propagandističku farsu organizovanu od strane takozvane „medjunarodne zajednice“ i arnauta, koji su samo „izvršni partrneri“ te medjunarodne zajednice. Organizatori su, baš, i računali na nemire i haos koja će izavati ova provokativna predstava. „Mirdita“ u Beogradu dok se srpski živalj na Kosovu i Metohiji svakodnevno siluje, tuče, sabija u geto i proteruje kako bi divlje horde arnauta zauzele i poslednji pedalj ove svete srpske zemlje, može da bude samo surova i neverovatna provokacija. Mali je broj protestanata odnosno, ljudi koje svi nazivcaju „huliganima“, uprkos tome što pokazuju visok stepen nacionalne svesti. „Mirdita“ u Beogradu dok se u Prištini, Peći ili Prizrenu zbog „Dobar dan“ može izgubiti glava? Zar to nije guranje prsta u oko svim normalnim ljudima u ovoj državi? Neko ponovo pokušava da nam uvali „kukavičje jaje“, neko opet pokušava da nam maše „crvenom maramom“ i priča o „poštenim Albancima“ koji, gle čuda, bez ijednog disonantnog tona u „enverhodžovoskom“ procentu od 99% podržavaju arnautske naciste, smatrajući da će se podrškom Nemačke ponovo vratiti 1941 godina, kada su se balisti na najsvirepiji način obračunavali sa kosmetskim Srbima.

    1. Da, mogli bi da se ugledaju na tvoje sunarodnike Albance iz Djakovice i na njihovo ponasanje prilikom dolaska Srba da posete SVOJE crkve, kuce i groblje. To je tako moderno ponasanje da to nije normalno. To je bato 31. vek.

      1. Ti sigurno nisi imao priliku da vidiš Djakovicu tokom kraja rata. Imao si leševe Albanaca po ulici, dece, žene… ceo centar grada zapaljen. Nije ni uporedljivo!

        1. Niko tako „lepo“ ne laže kao arnauti. To je jedini narod kome je genetika u nacionalno biće ugradila laž, kao dominantni gen, na osnovu koga će taj narod rešavati životne probleme. Sve je bazirano na laži. Prevashodno njihovo poreklo. A onaj ko se lažnoi predstavlja i ne zna ko je, odakle je i šta su mu ciljevi. Šta kažete, „leševi po ulicama“?! Tpično arnautski šablon na osnovu koga se od bizarne i nevažne laži formira „istina“. Takvu glupost normalan čovek nikada ne bi izgovorio jer je neverovatna ali je ona osnov za novu arnautsku „istinu“. Eto srpska policija u Djakovici, nije dozvolila da im se puca u ledja, kako „hrabri“ arnauti to obično rade, zar ne? To su ti leševi po ulicama? Zaboravili ste onaj slučaj, kada je policija došla u Srbicu da uhapsi nekog arnautskog „junaka“ koji je imao zavidan broj ubistava i silovanja iza sebe a onda je „pošteno“ albansko stanovništvo iz okolnih kuća, uključujući i policajce albanske nacionalnosti, osuli paljbu po ovim „srpskim zločincima“. Valjda bi Srbi trebali da sede skrštenih ruku i čekaju „milost“ od arnautskih zveri, zar ne?

      2. Ti nisi imao prilike da vidiš zločine u Djakovici tokom rata. Možda si bio zauzet čitajući Zabavnik. A za vekove, ajd da pričamo kad predješ 12-13 vek.

  1. Neka dodju umetnici i druze se, ali naravno pod zastavom Srbije i KiM kao dela Srbije. Inace, sami traze nevolju i bezveze provociraju bure baruta. Stvatno ne kapiram zasto bi neko trazio batine provocirajuci nepriznatom zastavom?!

      1. Imaju oni zastavu i to samo jednu, a o „umetnosti“ bolje da ne pricamo, jer ovo je samo reklama.

      1. A vi arnauti i dalje ucite srpski, za svaki slucaj. Nikad se ne zna.

  2. Dobro, cemu ovo vodi? Ima gomila NGO koji zive od mrznje – cemu taj Mirdita festival? Ovo je doista razlog da vi paraziti iz NGO ziveli. Incident kao cilj!

    1. Za razliku od vladinih NGO koje sluze samo za izvlacenje para iz budzeta…

  3. Zalosno je da se i ove retke manifestacije saradnje, bar na kulturnim planu, osudjuju, remete i grubim petnjama dovode u pitanje. Istovremeno, zvanicnom Beogradu su puna usta zelje za saradnjom, pomirenjem, zajednickim aktivnostima sa kosovskim Albancima na svim pogodnim planovima, sto u kontekstu dogadjanja oko festivala Mirdite-Dobar dan, ne zvuci iskreno. Ne cude me navijacke grupe koje su bliske huliganstvu (koje vlast AV moze da efikasno kontrolise), ali sam razocaran da na slican nacin reaguje DSS, koji ipak ima valjda neki demokratski kapacitet? I tako, dok se unistavaju i te retke tackice kontakta sa Albancima, zvanicno „radi se na iznalazenju resenja i pomirenju dva naroda“. Naivne, cinicno i primitivno.

    1. Ma kakvo bre pomirenje… Da se ukaze prilika sve bi vas vratili preko Prokletija odakle ste i dopuzali.

  4. Pitam se da li smi normalni, kakav festival sa Siptarima, pa koliko je slicnih bilo u Briselu, pa sta. Umesto prtekinuti svaki dijalog sa njima dok ne ispuno ono potpisano i uvesti njima sankcije sta bi od sankcija Siptarima, a mi kukamo sto su nama uveli pa jos i racunama do pola milijardi smo izgubili a Siptarima likuju za to, jel to spoljna politika Ove zemlje pitam se.

    1. Samo se pitam koliko mrznje ima u tebe. Izadje malo iz te pecine da uzmes cist vazduh jer tebi mrznje totalno oslepila.

  5. A tako su lep i prikladan perfomans izveli mladi iz Pristine sa nazivom Hajde da vodimo ljuba. Ukratko srpski vojnik siluje Albanku.. Usred Beograda.
    E sad nisam scenarista ali predlazem da ovi iz grupe Dobar dan kad budu isli u Pristinu izvedu perfomans o prodaji ljudskih organa, bas da vidim reakciju objektivne Pristinske publike i srpskih nevladinih organizacija dekontaminatora Srpstva.

Ostavite komentar


Društvo

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj 9

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj

Na današnji dan pre 106 godina, Gavrilo Princip je preminuo u zloglasnom češkom zatvoru Terezin. Delegacija Vlade, koja je u dvodnevnoj poseti Češkoj, položila je vence na Olšenskom groblju u Pragu i ispred ćelije u kojoj je tamnovao i stradao.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.