Policija sprečila predstavnike DS i LSV da priđu Jarku (VIDEO) 1Foto: Snežana Čongradin

Predstavnici Demokratske stranke Aleksandra Jerkov, Tomislav Žigmanov i Balša Božović nisu uspeli danas da priđu Jarku, jer ih je policija dva puta sprečila da priđu tom mestu. Isto se desilo i sa predstavnicima LSV koji ne mogu da prođu dalje od Rume.

Kako za sajt Danasa kaže Jerkov, prvo ih je policija sprečila da priđu Jarku kada su išli glavnim putem preko Rume, a da su ponovo sprečeni i kada su krenuli okolnim putem.

„Policija nam je rekla da je Šešelj pušten da uđe u Jarak, a da mi ne možemo. Vraćamo se do naplatne rampe za autoput kako bismo ponovo pokušali da odemo tamo. Krenuli smo da prisustvujemo misi u Hrtkovcima, u dogovoru sa tamošnjom zajednicom“, ističe Jerkov.

Lider LSV Nenad Čanak rekao je novinarima da mu je „Šešelj rekao da će ga prebiti kad-tad“.

„Očekivao sam da će to biti danas. Ali on je pobegao“, rekao je Čanak koji je sa pristalicama, članovima i funkcionerima ove stranke zaustavljen na izlasku iz Rume kada se zaputio u Jarak gde je SRS održala skup.

Prema Čankovim rečima, pitanje za državu je zašto dozvoljava da se slobodno kreće osuđeni ratni zločinac, a građanima ove države se onemogućava kretanje. Upitan kako komentariše policijske barikade, on je rekao da je dobro što je država reagovala jer je bilo slučajeva u prošlosti da nije.

Podsetimo, LSV je najavila da će sprečiti Šešelja i njegove pristalice da održe skup u Hrtkovcima. Međutim, u Jarku dokle se moglo danas stići na puti za Hrtkovce, i gde su se radikali okupili, pripadnici LSV nisu stigli.

https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/843396789179022/?notif_id=1525603201212702&notif_t=live_video_explicit

Policija je od jutros blokirala saobraćaj na putu ka Hrtkovcima kako bi se sprečio najavljeni skup radikala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari