U brazilskom gradu Sao Paolu juče je došlo do žestokog međusobnog obračuna policije. Naime, sukobi su izbili kada je jedna grupa policajaca štrajkača pokušala silom da prođe barikade ne bi li došli do zgrade državnog guvernera Hosea Sere.

Druga grupa policajaca uz pomoć suzavca i gumenih metaka pokušala je da spreči demonstrante u svojoj nameri, a tom prilikom je povređeno oko 20 osoba. Guverner Sera kasnije je izjavio da među demonstrantima nije bilo samo policije, veći pripadnika drugih zajednica i političkih grupa. Najgori okršaji viđeni su u Morumbiju, predgrađu Sao Paola kada su policijski zvaničnici koji već mesec dana štrajkuju pokušali da dođu do zgrade guvernera. Štrajkači traže sastanak sa Serom kako bi pregovarali sa njim o povećanju plata za 15 odsto.

Prema snimcima emitovanim na televiziji mogli su se videti pripadnici policiji odeveni u crno kako ispaljuju suzavce, gađaju kamenicama i gumenim mecima svoje kolege štrajkače. Policijski zvaničnici na konjima bili su uključeni u operaciju uspostavljanja mira na ulicama Sao Paola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari