Policija u Boru: Neregistrovano oružje može da se preda do 8. juna 1Foto: Ana Milošević/Danas

U cilju unapređenja bezbednosti zajednice, pripadnici Policijske uprave u Boru, na teritoriji grada Bora i opština Majdanpek, Kladovo i Negotin, aktivno sprovode aktivnosti na upoznavanju građana sa naredbom i procedurom predaje neregistrovanog oružja.

Kako se u saopštenju PU Bor kaže prilikom ovih aktivnosti građanima su podeljeni flajeri koji sadrže proceduru predaje neregistrovanog oružja, odgovore na najčešća pitanja građana u vezi načina predaje i posledica predaje, kao i postupanje sa oružjem koje je ostalo nakon smrti vlasnika.

“Ovim putem apelujemo na građane  koji nisu predali svoje neregistrovano oružje, da imaju priliku da to urade svakog dana do 8. juna, u svim policijskim stanicama, od 7 do 19 časova ili mogu pozvati policijsku stanicu koja će poslati stručna lica koja će oružje preuzeti”, ističe se u saopštenju i dodaje:

“Napominjemo da građani mogu predati svoje oružje, njegove delove i municiju bez davanja ličnih podataka i da im prilikom predaje neće biti izrečena bilo kakva kaznena mera, niti će se postavljati pitanja o poreklu oružja”.

Takođe, u saopštenju se kaže, da “predajom oružja doprinostite većoj bezbednosti građana i zajednice u kojoj živimo, smanjujete rizik od nastanka posledica koje držanje neregistrovanog oružja nosi sa sobom”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari