Policija u Užicu po kućama upozorava građane da ne idu na proteste 1Foto: Nenad Kovačević

Pripadnici užičke policije od jutros obilaze domove građana za koje smatraju da su uključeni u organizovanje današnje blokade u gradu i upozoravaju ih da ne učestvuju u tim protestima.

Dvojica uniformisanih policajaca su jutros oko sedam časova, došla na vrata porodičnog stana dr Željka Bacotića, predsednika Gradskog odbora DS i uglednog lekara, rekavši mu da im je „odozgo, iz Beograda, naređeno da ga upozore da se okane opozicionih aktvnosti i blokada“.

„Policajci su probudili moju porodicu oko 6.45 časova. Rekli su da im je jako neprijatno i da im je naređeno da mi prenesu poruku iz Beograda o tome da se „ne bavim opozicionim aktivnostima, da ne pravim proteste i bokade“, kazao je za Danas dr Željko Bacotić.

„Na moje pitanje da li je normalno da dođu na vrata našeg porodčnog stana, a da ne odu na vrata kriminalaca, batinaša i narko-dilera, jer supruga i ja nikada nismo napravili ni najmanji prekršaj, oni su se izvinjavali i rekli „u pravu si“ i otišli. To je očekivani pokušaj pritisaka režima, koji je uzdrman i koji je u strahu i panici“, dodao je ugledni užički specijalista urologije i istakao da će on i njegova supruga danas biti na blokadi.

I Vladimir Petrović, jedan od petoro privođenih učesnika blokade od prošle subote, kazao je za Danas da je policija dolazila jutros i na vrata njegove kuće i  zahtevala od njega da ne učestvuje na protestu.

„Dolazili su jutros oko osam sati i nisu imali nikakav nalog. Upozorili su me da ne idem na proteste i da ne pozivam narod da izađe na ulice. Rekao sam im da narod ne pozivam ja, nego Srbija. To je klasična politička zloupotreba policije i pokušaj režima da nas zastraši“, kazao je za Danas Vladimir Petrović i dodao da je, do sada, policija, istim povodom, dolazila u sedam ili osam domova  Užičana koji će učestvovati na današnjoj blokadi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari