Policija u Vranju saopštila: Uhapšeno lice osumnjičeno za pljačku Eparhije vranjske od 5,2 miliona dinara dinara 1Ulaz u Eparhijski dom u Vranju. Foto:V.R./Danas

Policija u Vranju u putničkom automobili marke „škoda“ koje je bilo parkirano u porodičnom dvorištu kuće M.I. (42) pronašla 4,8 miliona dinara u kešu, za koji se sumnja da je ukaraden iz Eparhijskog dvora u Vranju, 14. maja u ranim jutarnjim satima.

Policija navodi da je osumnjičenom M.I. (42) iz Vranja određeno policijsko zadražavawe od 48 sati nakon čega će biti uz Krivičnu prijavu biti priveden na saslušanje u  Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u ovom gradu.

„Osumnjičeni se tereti da je 14. maja u ranim jutarnjim satima iz sefa Eparhije Vranjske ukrao novac u iznosu od 5,2 miliona dinara“, navodi se u policijskom saopštenju dostavljenom dopisništvu Danasa, večeras.

U vranjskoj policiji izvor Danasa navodi da „se osumnjičeno lice ne može povezivati sa sveštenim licima koja su upošljena u Eparhiji Vranjskoj“.

„Osumnjičeni koji je priznao krivično delo teške pljačke bio je izvođač određenih građevinskih radova na objektu Eparhijskog doma u centru Vranja, odakle je i uspeo da dođe do ključeva kojima je došao i do sefa u kome je bilo 5,2 miliona dinara“, navodi izvor Danasa iz policije u Vranju.

Iz policijskih izvora novinaru Danasa večeras je potvrđeno,  i to, da će „narednih dana biti saopšteno više detalja vezano za pljačku u Eparhijskom domu u Vranju“, uz informaciju da „u ovom trenutku istražnog postupka ne mogu saopštiti činjenice da li je više lica bilo uključeno u pljačku“.

Prema nezvaničnim informacijama 5,2 miliona dinara koji su se u kešu nalazili u sefu Eparhijskog doma u Vranju bilo je namenjeno za „kupovinu zemljišta u neposrednoj blizini Eparhijskog doma u kome se nalaze i prostorije Vladike Vranjskog Pahomija (Gačića)“, potvrđeno je novinaru Danasa večeras, iz policijskih izvora u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari