Policijska uprava Bor: Nisu tačne tvrdnje 48-godišnjeg muškarca da su ga policajci u Majdanpeku tukli 1Foto: MUP

Policijska uprava (PU) Bor saopštila je danas da nisu tačne tvrdnje 48-godišnjeg muškarca iz tog grada da su ga policajci u Policijskoj stanici u Majdanpeku tukli i navela da će protiv njega, po nalogu nadležnog tužilaštva, biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

Kako se navodi u saopštenju PU Bor, koju je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, 48-godišnji muškarac je 28. i 29. septembra u intervjuu koji je objavlјen na jednoj društvenoj mreži, a koji su preneli Nova S, N1 i drugi mediji, rekao da su ga policajci tukli dok je u Policijskoj stanici u Majdanpeku davao izjavu u vezi sa događajem na planini Starica, kada je više maskiranih osoba fizički napalo kineskog radnika, a zatim kamenicama gađalo radnu mašinu i na njoj izazvalo požar.

Naveli su i da je 3. oktobra sa tim 48 – godišnjakom, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, obavlјen razgovor u Policijskoj stanici u vezi sa tim tvrdnjama.

„Nјega su policajci pitali da li hoće da ode kod lekara kako bi mu se utvrdio eventualni stepen povreda, na šta je on dobrovolјno pristao, ali u Zdravstvenom centru u Majdanpeku nisu mu konstatovane nikakve povrede“, stoji u saopštenju.

Ukazali su da je protiv tog muškarca i pre nekoliko dana podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje opasnim oruđem pri tuči ili svađi, jer je, kako se sumnja, 18. septembra, sa još dve osobe za kojima se intenzivno traga, prišao četvorici radnika kompanije „Ziđin koper“, jednog radnika odgurnuli, a potom su izvadili nož i čekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.