"Politika" blokirala račun „Dnevnika“?

Ostavite komentar


  1. Čitajući ovaj tekst kao da čovek sluša nekog ko je "pao s Marsa", a ne nekog ko je ispotpisivao sve i doveo novine na rub propasti, dakle stanovitog Dušana Vlaovića. Naravno da se štampa mora platiti pa bilo to u Formu ili štamšpariji Politike, što "generalni direktor" mora da zna, ali je njega baš bilo briga, jer je bila samo važna plata koja je kako je pisalo na listićima novinara bila 18 ili čak 24 puta veća nego najniža plata. A, novinari se u ovoj kući dok se direktor od ove godine, sa uredništvom vozi u novim kolima, usklađuju s minimalcem. Interesantno je da je sve privatizacije i sve garniture vlasnika i vlasti pretumbao i ispratio ovaj čovek koji je postao novinar, pa direktor kao auto limar, beše to ŠUP (neku novu diplomu je tokom 2000. najednom stekao). Danas se pravi kaqo da u svemu nisu bili njegovi prrtsti i potpisi, pa shodno tome da je Dnevnik pred gašenjem treba i da ode. Da li misli da njegovo neznanje i nedostatak škole za fotelju koju zauzima treba da nadopuni država i građani poreski obveznici. Dnevnik je, a to je njegovo delo, u privatnom vlasništu, gosn "generalni direktor" je tu nameštenik koji je firmu doveo u bankrot i treba da ode najzad. Ako je potreban pored Politike, Novosti, Alo, Dnevnog telegrafa, Blica, kurira, Danasa itd još neka novina onda vlasnik brenda Dnevnik neka napravi novu firmu, koja će poslaovati po tržišnim zakonima, a ne kako stanoviti direktor zamišlja da mu neko puni budet da bi kao auto – limar sedeo na funkciji, mobingovao zaposlene u Dnevniku, imao vozača dok se novinari prebiraju za hranu, a kompjuteri u redakciji raspadaju pod najezdom buba švaba. Najzad je vlast shvatila da Politika ima pravo da naplati dug, a da direktor sa zvanjem i bez škole, koji se debelo okoristio o funkciju, nazjad ode na Čenej. Doduše dobar jabučnjak je tamo izgradio, a za to su bili potrebni i debeli novci, kao i za stan u centru Novog Sada, a da ne pričamo o eksperimentu Voša, njegovih neuspelih novina koje su bile na plećima Dnevnika. Sve ovo zaposlani znaju, ali ko sme da progovori. Što je bito, a situacija sadašnja i pokazuje zna i vlast. Doviđenja Vlaoviću i poslušnici.

  2. Čitam prethodni komentar i sve je dotični u pravu. Najtužnije je to što 100-tinak zaposlenih ćuti jer se plaši da izgubi i tih 27 – 30 hiljada koliko iznose novinarske plate. Pa samo zbog toga bi morao DV da podnese ostavku, kako ga nije sramota?! Nije, jer je njemu i njegovih desetak poslušnika dobro, zapravo, njemu je odlično, a poslušnicima dobro. Sram i njih da bude!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.