Poljoprivrednici Banata najavili protestnu vožnju do Predsedništva Srbije 1Foto:M.Pudar/Danas

Poljoprivrednici će izaći na ulicu zbog neispunjenih zahteva koje su uputili predsedniku Srbije i Vladi Srbije a tiču se olakšavanja položaja proizvođača hrane.

Protest je planiran za utorak, 29. mart, potvrđeno je Danasu u Savezu udruženja poljoprivrednika Banata, gde kažu da očekuju ozbiljne opstrukcije jer ni jedna, pa ni ova vlast, ne voli da im proizvođači hrane dođu na vrata.

„Savez udruženja poljoprivrednika Banata na sinoćnoj sednici Odbora doneo je odluku za protestnu vožnju, koja će se održati 29. marta. Protestna vožnja biće prijavljena a ruta je do Andrićevog venca, ispred Predsedništva Srbije. Poljoprivrednici će pokušati traktorima da dođu do svog cilja, do centra Beograda i predsedništva, u znak protesta zbog zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda i svih ostalih zahteva koje smo poslednjih mesec dana pokušavali da rešimo u pregovorima sa Vladom Srbije i premijerkom“, kaže Dragan Kleut, predsednik Saveza udruženja poljorpivrednika Banata.

Poljoprivrednici planiraju da se u utorak, 29. marta okupe oko 10 časova u Čenti, kod mosta, gde očekuju blokadu puta.

„Nikada nisu hteli da nas puste da dođemo do Beograda, pa tako i sada očekujemo blokadu puta i mosta, Ni sa ovima ni sa drugima nismo uspevali“, kaže Kleut i podseća da se jednom prilikom ispred zgrade SIV-a okupilo nekih 200 traktora u vreme demokratske vlasti.

„Ne računam one koji su u dogovoru sa vlašću ulazili u prestonicu. Nama je cilj da svi dođemo u Beograd i iskažemo naše nezadovoljstvo a političke igre sa puštanjem nekolicine traktora, to nas ne interesuje. Nama je važno ispunjenje naših zahteva zbog održivosti proizvodnje i opstanka poljoprivrednih proizvođača“, objašnjava ovaj banatski poljoprivrednik, koji je pozvao sve poljoprivrednike u zemlji da se pridruže protetsu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari