Poljoprivrednicima iz Šumadije policija i žandarmerija blokirali prolaz: "Kažu da je most zabranjen za traktorski saobraćaj" 1Foto: Privatna arhiva

 

Poljoprivrednici iz Šumadije koji su juče krenuli traktorima za Beograd blokirani su kod Požarevca na mostu koji vodi ka auto-putu.

– Policija i žandarmerija nam ne daju da pređemo most. Njihovo obrazloženje je da je „most zatvoren za traktorski saobraċaj”, kaže Milan Miloševiċ iz Viševca kod Rače Kragujevačke, jedan od organizatora protesta poljoprivrednika u Šumadiji.

Po njegovim rečima između njih i auto-puta kojim su nameravali da stignu na večerašnji protest u Beogradu isprečilo se četvoro-petoro policijskih vozila i marica žandarmerije.

Da podsetimo grupa poljoprivrednika iz Rače se juče alternativnim, seskim džadama i preko njiva probila do auto-puta. Kod Velike Plane su im se sa traktorima priključile kolege iz Batočine.

Policija ih je više puta zaustavljala, kod Plane, Požarevca…

Prenoćili su u okolini Požarevca i jutros sa kolegama iz Stiga učestvovali u blokadi putnih pravaca u okolini Požarevca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari