Poljoprivrednik iz Silbaša: Policija me nikad nije zaustavila, a kamoli kaznila, u šoku sam 1Ilustracija Foto: Beta/Dragan Gojić

Poljoprivrednik iz Silbaša, 19-godišnji Ivan Pejak koga je policija privela a prekršajni sudija kaznio sa 50.000 dinara jer se tokom policijskog časa vraćao sa poljoprivrednih radova iz atara u traktoru, demantovao je navode da je i ranije pravio saobraćajne prekršaje i rekao da ga policija nikada ranije nije ni zaustavila, a kamoli kaznila.

„To je neverovatna neistina i ne znam ko i u kakve svrhe iznosi takve stvari u javnost. Mene policija nikada u životu nije ni zaustavila, a kamoli da me je kaznila“, rekao je Ivan Pejak za Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Naveo je da je još uvek u šoku i da je jako zbunjen zbog privodjenja koje se desilo u subotu.

„Nisam mogao da verujem kada su mi policajci rekli da će me privesti. Tražio sam da pozovem oca i majku, ali mi nisu dozvolili“, rekao je mladić.

Pejak je priveden uz argument da je kršio zabranu kretanja, iako je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović u više navrata rekao da ta zabrana ne važi za paore koji obavljaju poljoprivredne radove, s obzirom da je setva u punom jeku.

Udruženje novinara koji pišu o poljoprivredi Agropres objavilo je juče da je mladi poljoprivrednik iz mesta Silbaš, u blizini Bačkog Petrovca, „opravdano kažnjen“ sa 50.000 dinara zbog kršenja policijskog časa.

Agropres je naveo i da se radi o čoveku koji je „prethodno četiri puta upozoren da ne može traktorom da se voza po selu, te da je moguće koristiti traktor samo tokom radova ili transporta od njive do kuće i obratno“.

„Ovakvi postupci nesavesnih poljoprivrednika su za svaku osudu jer dovode u sumnju i sve ostale korektne i poštene poljoprivrednike koji vredno rade u poljima“, rekao je predsednik udruženja Agropres Goran Đaković.

Ivanova majka, Marijana Pejak odbacila je te navode kao „užasne neistine“ i rekla da je njen sin zbog privođenja pretpreo veliki stres, da je dolazila hitna pomoć, jer je imao visok pritisak iako ima svega 19 godina.

„Dete koje je celi dan radilo na njivi su zaustavili i odveli u policiju“, kazala je Marijana Pejak.

Marijana Pejak, majka dvadesetogodišnjeg Ivana Pejaka, koji je u subotu uhapšen, a potom i ekspresno prekršajno osuđen za kršenje mera Vlade o zabrani kretanja, kaže za Danas da je njen sin nezakonito kažnjen, najavljujući pravnu borbu kako bi oborili presudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari