Poljoprivrednik kog su sinoć tražili nepoznati momci po selu danas ide na protest 1Foto: M. Pudar

Jednog od poljoprivrednika, člana Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, sinoć su u Đurđevu ispred porodične kuće i u selu tražili neki nepoznati momci, potvrđeno je Danasu.

Reč je o Mileti Slankamencu, poljoprivredniku i ocu maloletne dece, koji juče nije prisustvovao pregovorima poljoprivrednika i premijerke u Vladi Srbije.

Kako objašnjava za Danas, njega su nepoznati momci najpre tražili na kućnoj adresi, i to uveče, posle čega su se pojavili u lokalnom kafiću i raspitivali se za njega.

„Prijatelj mi je javio šta se dešava, da su došli na kuću, da su došli u kafić i raspitivali se za mene. Rekao mi je čovek da sklonim decu i ženu, i oni su zbog svega prespavali na drugom mestu“, objašnjava Mileta Slankamenac,

On danas planira da ode na zakazani protest poljoprivrednika i kaže da niti on, niti bilo ko drugi može taj skup da odloži.

„Tu je sedam udruženja okupljeno, mnogo ljudi je nazadovoljno i nisam ja taj koji može bilo šta da promeni. Ja sam noćas ostao u svojoj kući, dok su žena i deca bili izmešteni na sigurno. Došli su poljoprivrednici da me podrže, došla je i policija, Prijavio sam da me nepoznate osobe traže po selu“, kaže Slankamenac.

Slankamenac kaže i da je zahvalan medijima, jer od kad je objavljena vest da ga traže nepoznate osobe, pritisak je popustio i sve izlazi na videlo.

Protest poljoprivrednika održava se danas u podne u više gradova i sela Srbije jer su propali pregovori oko državne pomoći i subvencija registrovanim poljoprivrednim proizvođačima.

Više vesti iz ovog grada čitakte na sledećem linku.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari