Položeni venci u Beogradu povodom godišnjice bombardovanja 1941. godine 1Foto: FoNet/Beoinfo

Na spomen obeležje u Aleji stradalih u šestoaprilskom bombardovanju 1941. godine danas su položeni venci, preneo je Beoinfo.

Vence su položili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavnici udruženja i građani koji neguju sećanja na ovaj istorijski period, predstavnici diplomatskog kora, kao i sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda Aleksandra Čamagić.

Predstavnici Vlade u Zemunu

Predstavnici Vlade Srbije položili su danas vence kraj Spomenika pilotima braniocima Beograda na Zemunskom keju povodom Dana sećanja na početak Drugog svetskog rata u Jugoslaviji, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U ime Vlade venac je položio državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić.

Vence su položili i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, predstavnici Beograda i udruženja koja neguju tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije.

Polaganjem venaca kraj Spomenika pilotima braniocima Beograda obeleženo je 83 godine od kako je, bombardovanjem Beograda, počeo napad nacističke Nemačke na Kraljevinu Jugoslaviju u Drugom svetskom ratu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari