Pomilovanjima će se skupljati politički poeni

Advokat Zdenko Tomanović kaže za Danas da je izvršna vlast, pod izgovorom zaštite stanovništva, sebi podredila pravosuđe

Ostavite komentar


  1. ocigledni idioti. ta sudjenja treba da budu sudjenja za prekrsaj u kome se mogu izreci kazne zatvora ili novcane kazne koje su vrlo ozbiljne a ne uzrokovati ove gluposti oko vodjenja krivicnog postupka. ocigledna glupost. uostalom ministarka pravde je totalno nesposobna ne videsmo je od pocetka ovih dogadjaja. ja joj ne bih dao ni dve ovce da cuva. jednu bi izgubila.

    1. Niko ni reči
      Koristeći uzurpirane medije i sudstvo Vučić i dalje neometano uništava Srbiju. Svi znamo, da je Srbija za vreme njegove vladavine opljačkana, izdata i prodata zemlja. Ja pitam! Kad će da mu se sudi za pljačku? Sve ove laži i obmane su sitnica za izvršenu pljačku, najveću u srpskoj istoriji. Da li to vidi ova hipnotisana Srbija? Srbijo probudi se Vučić mora da odgovara za pljačku Srbije…

  2. Jednostavno i laičkim rečnikom rečeno tzv predsednik, tzv premijerka i gomila poslušnika na svim nivoima vlasti, pravosudja, izvršne vlasti, policije, vojske će uskoro da polaže računa ovom narodu za svo učinjeno zlo narodi i državi, činjenjem ili nečinjenjem. Neznanje i kukavičluk ne opravdavaju. Bez toga inače, Srboja neće moći da preživi i krene u ozdravljenje jer nabrojani predstavljaju kancerogeno tkivo Srbije i ono se mora precizno locirati, odseći i uništiti da ostane samo zdravo tkivo. I naravno da se spreči recidiv, ikada više.

  3. Sta,u celoj ovoj situaciji,nije jasno? Nastale su vanredne okolnoti,donesene vanredne mere u svrhu opste sigurnosti i zdravlja.Privremeno suspendovano ono sto vazi u redovnom stanju. Ali ne,mi smo takav narod,uvek bi uz dlaku,uvek da izbegnemo propis,zakon,uvek neka veza,krivina…Dobijeno resenje o izolaciji,trazi napismeno,pravo na zalbu…pa kakva zalba? Sedi kuci i ne mrdaj. Zali se kad sve prodje. Imam komsiju,68 god,zali se ne moze u setnju…pa nikada do sada nije isao u setnju, zena ga molila da ode do prodavnice a sad bi u setnju.
    Pa kakav Vucic? Bizmark nama treba. Ceo svet je u haosu,svuda zabrane kretanja,restrikcije… Pa sta bi mi hteli?
    Imam 64 godine,baba i ja sedimo kuci,deca nam donose sve do vrata, gledamo televizor,igramo karte,covece ne ljuti se. Radim vezbe laganog razgibavanja,vezbe istezanja,masiramo jedno drugo…..i cekamo da sve ovo prodje.
    Sretno svima !

    1. Yes gosn Branko…Nastanule unas vanredne okolnosti radikalno- spsovske. Ima vec 3 decenije. I traju li traju! Nikako da prodju! A dok nam je ovakve opozicije-trajace jos Boga pitaj koliko! Dok narod ne pobesni i dovati se mocuga i udri po bagri!

    2. Ocigledno da vama nije jasno jer niste ni citali. Neko mora da misli pre nego ovaj haos bude zloupotrebljen kao i sve ostalo. Pravda, o njoj je rec

  4. Av kao najbolji student prava ikad morao bi da zna da je pola krivičnog procesnog posvecenu obezbede j prisustva okrivljenog. Jedino ako se konsultovso horti orbanom onda ok.

  5. PLJAČKA SRBIJE
    Koristeći uzurpirane medije i sudstvo Vučić i dalje neometano uništava Srbiju. Svi znamo, da je Srbija za vreme njegove vladavine opljačkana, izdata i prodata zemlja. Ja pitam! Kad će da mu se sudi za pljačku? Sve ove laži i obmane su sitnica za izvršenu pljačku, najveću u srpskoj istoriji. Da li to vidi ova hipnotisana Srbija? Srbijo probudi se Vučić mora da odgovara za pljačku Srbije…
    P.Sajdžo 2020

  6. Vi, kao da ste ponovo u „onim“ godinama. Znaci ako krsite nesto, o cemu niste bili ni obavesteni, strpaju vas u zatvor? A na sudu su vam prava tolika, ko sto jih je imao Azem Vlasi na svom famoznom sudjenu?

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.