Rotari klub „Novi Sad-Dunav“ prikupio je blizu 500.000 dinara za nabavku frižidera za porodice u poplavljenim područjima.



Sredstva su prikupljena u okviru tradicionalnog humanitarnog Rotari kulinarskog takmičenja, koje je ove godine održano po deveti put. Takmičenje je održano na Fruškoj gori, na njemu je učestvovalo 11 ekipa rotarijanaca i njihovih prijatelja iz Srbije, Mađarske i Bugarske, a takmičilo se i pet restorana.

Rotari klub „Novi Sad-Dunav“ distribuiraće frižidere u saradnji sa Rotari klubovima u blizini poplavljenih područja, odnosno u saradnji sa Distriktom 2483 – Srbija i Crna Gora.

– Posebnu zahvalnost dugujemo Rotari klubu Znojmo iz Češke, koji je akciju pomogao donacijom. U prethodnoj akciji obezbedili smo i 1.200 paketa ukupne vrednosti 480.000 dinara za dezinfekciju kuća i stanova na područjima koja su ugrožena od poplava. Pre te akcije, rotarijanci iz našeg kluba su prikupljali i pomoć u osnovnim namirnicama za žrtve poplava. Sveukupno, Rotari klub Novi Sad-Dunav prikupio je milion dinara pomoći za područja ugrožena od poplava, na šta smo ponosni – saopštila je ova organizacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari