Poništena prvostepena presuda kojom se Martin Bežinarević proglašava krivim za uvredu načelnika policijske stanice u Majdanpeku 1Foto: 1 od 5 miliona

Viši sud u Negotinu poništio je prvostepenu presudu suda u Majdanpeku kojom se kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek, Martin Bežinarević, proglašava krivim za uvredu načelnika policijske stanice u Majdanpeku, Srđana Milutinovića.

Bežinarević je izjavio da se iz obrazloženja rešenja „jasno vidi da je i sud u Negotinu rekao da je došlo do ozbiljnih propusta u postupku i zanemarivanju odbrane“.

„Meni je važno da se stane na put institucionalnom nasilju. Da niko ne sme da misli da ćemo ćutati na bilo kakav oblik nasilja samo zato što je na određenoj funkciji. Borba protiv nasilja je zapravo jedna kompleksna stvar, zato što nad građanima Srbije ceo sistem vrši nasilje“, rekao je Bežinarević.

Podsećamo da je načelnik policijske stanice u Majdanpeku, Srđan Milutinović, tužio Bežinarevića nakon što je on reagovao na vest da je načelnik udario ženu unutar policijske stanice.

„Ne sme da postoji kompromis sa ovakvim stvarima. Biti načelnik policijske stanice je politička funkcija, koliko i biti odbornik. Ona snosi jednu moralnu, političku i etičku odgovornost. Meni je jezivo da ovaj postupak traje toliko dugo, ali mi je drago da je makar neko, negde, u nekom kabinetu suda čuo glas razuma i pravde“, zaključio je Martin Bežinarević i pozvao građane na proteste „Srbija protiv nasilja“.

„Sve je ovo nasilje, svaki aspekt naših života u Srbiji. Zato pozivam svoje sugrađane iz Majdanpeka na protest u petak, 07.07 u 18 ali i celu Srbiju da izađu u svojim gradovima kako bi pokazali zajednički stav da više nećemo dozvoliti da nad nama vrše nasilje loši đaci sa kupljenim diplomama.“

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari