Ponovo javna nabavka za izradu biciklističke staze u Valjevu 1Foto: Kolubarske.rs

 

Gradska uprava Valjeva raspisala je javu nabavku – Izrada projektne dokumentacije za biciklističko-pešačku stazu u major koritu reke Kolubare. Procenjena vrednost ove javne nabavke je 1.666.666 dinara, a rok za podnošenje ponuda je 30. avgust 2023. godine, piše Portal Kolubarske.rs.

Prema projektnom zadatku, biciklističko-pešačka staza u major koritu Kolubare biće duga tri kilometra, a radiće se u dve faze. Prva faza obuhvata trasu od rampe u Ulici Majora Ilića do nadvožnjaka u Ulici Bulevar palih ratnika, dok je druga faza od nadvožnjaka u Ulici Bulevar palih ratnika do novog pešačkog mosta u Ulici Mirka Obradovića.

U okviru projektno-tehničke dokumentacije treba uraditi projekat biciklističke i pešačke staze, projekat javnog osvetljenja i projekat horizontalne saobraćajne signalizacije.

Takođe, potrebno je projektovati ulazno-izlazne rampe u zoni mostova u Dušanovoj, u Ulici Vuka Karadžića, Sinđelićevoj i novog pešačkog mosta u Ulici Mirka Obradovića.

Ovo je druga javna nabavka, sa identičnim projektnim zadatkom, koju Gradska uprava raspisuje za biciklističku stazu, doduše nešto drugačijeg naziva i uz duplo manju procenjenu vrednost.

U novembru 2020. godine raspisana je javna nabavka – Projektovanje biciklističke staze u minor koritu reke Kolubare, procenjena vrednost te javne nabavke bila je 750.000 dinara.

I tada je bilo u planu, pored biciklističke staze u dužini od tri kilometra, projektovanje i peščke staze. Jedina razlika je u tome, što projekat od pre tri godine nema dve faze, nego je trebalo da se radi odmah celom dužinom od postojeće silazne rampe u Ulici Majora Ilića do novog pešačkog mosta u Ulici Mirka Obradovića, podsećaju Kolubarske.

Međutim, taj projekat nije urađen jer je postupak obustavljen, samo mesec dana nakon raspisivanja, u decembru 2020. godine.

„Analaizirajući opravdanost pitanja koja su postavili zainteresovani ponuđači, kao i svrsishodnost samog projektnog zadatka kao sastavnog dela konkursne dokumentacije, naručilac je zaključio da zahtevi traženi konkursnom dokumentacijom nisu pravilno formulisani, dok projektni zadatak nije izrađen u skladu sa potrebama naručioca. Projektni zadatak predstavlja osnovu za podnošenje ponude kao i izradu samog projekta, čije će se pravilno postavljanje odraziti na realizaciju radova na izgranji biciklističke staze u skladu sa realnim potrebama naručioca. Zbog uočenih nedostataka konkursne dokumentacije, potrebno je izvršiti izmenu traženog kadovskog i tehničkog kapaciteta, kao i projektnog zadatka”, pisalo je u obaveštenju Gradske uprave o obustavljanju postupka.

Tri godine nakon toga ponovo je raspisana javna nabavka za izradu projekta biciklističke i pešačke staze u major koritu Kolubare. Sudeći prema Planu javnih nabavki za 2023. godinu, biciklistička i pešačka staza u major koritu reke Kolubare neće biti izgrađena ove godine. Ali, trebalo bi da bude izgrađena, s obzirom da je u Planu javnih nabavki za ovu godinu, biciklistička staza kroz Rajkovačku ulicu. Procenjena vrednost tih radova je 15 miliona dinara, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Tekst u integralnoj verziji čitajte na sajtu Kolubarskih.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari