Ponovo kreće voz Bar-Topčider-Bar 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Međunarodni železnički saobraćaj na relaciji Bar – Topčider – Bar ponovo će biti uspostavljen od četvrtka, 3. septembra, pod uslovima koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore tražio.

Izvršni direktor Železničkog prevoza Crne Gore (ŽPCG) Nenad Babić je u Jutarnjem programu TVCG istakao da će sve mere prema preporukama Instituta biti zadovoljene.

„Morali smo sa Institutom za javno zdravlje dogovoriti mere po kojima naše osoblje može boraviti u Srbiji, kao i osoblje Srbija voza da boravi kod nas, i naravno kako putnici mogu ulaziti u Crnu Goru“, rekao je Babić.

Kako je naveo, potrebna je zdravstvena provera, odnosno merenje telesne temperature na polasku voza, a kroz anketu proverava se da li osoblje i putnici imaju simptome infekcije. Takođe, tokom putovanja obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Pri ulasku u Crnu Goru obavezna je kontrola kretanja osoblja Srbija voza.

„Kontrolisan je njihov odlazak od voza do mesta boravka. Kod nas će boraviti u jednokrevetnim sobama, biće izolovani na neki način, neće moći da borave na javnim mestima“, rekao je Babić.

Vodiće se računa i o distanci u vozu.

„U kupeima sa šest mesta moguće je da putuje troje putnika. U spavaćim i kušet kolima će od mogućih šest biti dopušteno da se koriste tri kreveta“, naveo je Babić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.