Napadnute prostorije udruženja KROKODIL: Kamere snimile vandale, jedan se vratio da slika 1Foto: Twitter/@krokodilEW

Udruženje KROKODIL saopštilo je danas da su sigurnosne kamere snimile mladiće koji uništavaju imovinu u prostorijama Krokodila i na fasadi ispisuju grafite, lome ogradu i gađaju prozore kamenjem.

Na snimku od subote 11. marta od 19.39 časova vidi se kako momak trči ka stepenicama, vadi sprej i na javnom zidu ispisuje poruku „Krokodil je đubre, a zatim se penje do ulaza u gornje dvorište zgrade gde ispisuje na još tri uvredljiva grafita, saopštilo je to udruženje.

Na fotografijama se vidi kako je sprejem ispisano „Krokodil agencija je ustaška agencija“, „Smrt izdajnicima“, „Krokodil je đubre“ i još dve neprimerene parole.

Kako je navedeno u saopštenju, isti mladić vratio se posle par minuta i fotografisao grafite koje je ispisao i fotografije nekom poslao.


Iz udruženja su naveli da su na snimku od nedelje 12. marta primećena trojica momaka kako pokušavaju da uđu u zgradu, ruše spomenik Branku Ćopiću i lome bezbednosne kamere.

„Na snimku od nedelje 12. marta u 23 sati i 42 minuta vidimo tri izrazito mlada momka koji se penju uz male stepenice navijajući ostrašćeno artikulišući i uzvikujući u pravcu zgrade u kojoj se nalaze prostorije KROKODILa. Jedan od njih se zadržava kod donjih – ulaznih vrata zgrade i po njima urinira dok drugi trči uz stepenice i počinje da udara spomenik Branku Ćopicu a zatim se penje na javni zidić i snažno drmusa ogradu sa šiljcima napred-nazad očekivajući da je slomi. Zatim sve troje kreću ka gornjem dvorištu zgrade. Jedan od njih preskače ogradu i ugrožavajući sebi život (ograda koju su preskakali se nalazi na visini od 15m sa dvorišne strane) pokušava upad u zgradu zatim uzimaju kamenice i bacaju u pravcu prozora KROKODILa agresivno vičući. Zatim jedan od njih skače i lomi bezbednosnu kameru i svi beže u pravcu Pop Lukine ulice“, piše u saopštenju.

Iz udruženja naglašavaju da nacionalizam nije patriotizam.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, ali i Kriminalistička policija rade na slučaju, a mi ne možemo da ne primetimo da su ovo momci od 15-ak godina koji svesno biraju da na ovakav način provedu subotu veče. Čije poruke primaju i kome se predstavljaju kao heroji ugrožavajući sebi život na ovaj način“, saopštilo je Udruženje Krokodil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari