Ponovo odloženo pripremeno ročište u predmetu Jovanjica 2 1Foto: FoNet/ Marko Dragoslavić

Pripremno ročište u postupku „Jovanjica 2“ ponovo je odloženo, preneo je N1. Kako su istakli, razlog je izostanak jednog od okrivljenih iz zdravstvenih razloga.

Pored toga, na pripremnom ročištu je i novopostavljeni advokat Saše Vujisića, pripadnika Vojnoobaveštajne agencije koji je u bekstvu, tražio vreme da se upozna sa predmetom.

Ovim odlaganjem nastavljeno je stagniranje postupka koji već duže od godinu i po dana ne uspeva da odmakne od faze pripremenog ročišta. Do sada, bilo je više razloga za neodržavanje ročišta, od zahteva za izuzeće tužilaca i bolesti učesnika postupka, do promena u pravnim timovima.

Po zakonu, tek po okončanju pripremnog ročišta, počinje glavni pretres koji je otvoren za javnost.

Predmet Jovanjica 2, proistakao je iz istrage u predmetu Jovanjica, do koje je došlo kada je na privrednom dobru nadomak Stare Pazove pronađeno, prema tvrdnjama tužilaštva, 1,6 tona kanabisa. Predmet Jovanjica 1 se bavi operacijom proizvodnje i distribucije opojne droge, dok se Jovanjica 2 fokusira na operaciju obezbeđenja. Za razliku od drugog predmeta, sudski postupak u predmetu Jovanjica 1 traje već duže vreme.

Optužnicom za predmet Jovanjica 2 tereti se niz pripadnika policije, civilnih i vojnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari