Ponovo odloženo pripremno ročište za Jovanjicu 2 1Foto: Vuk Jeremić

Pripremno ročište u slučaju „Jovanjica 2“ ponovo je odloženo jer je jedan od okrivljenih pozitivan na korona virus.

To je za televiziju N1 potvrdio advokat pripadnika MUP-a Radovana Bojovića, Jugoslav Tintor.

Naredni termin koji je sud odredio za ovo ročište je 1. decembar.

Danas se u sudu ponovo pojavio i sam Koluvija, koji je u sud ušao mnogo ranije u odnosu na advokate i u sud je ušao sam.

Ročište je prethodni put odloženo 30. septembra, a kako je tada advokat jednog od okrivljenih Jugoslav Tintor kratko izjavio, nije bilo procesnih pretpostavki za nastavak ročišta, pa je ročište pomereno za 22. oktobar, dok je advokat Milana Kendije Vladimir Đukanović, koji zastupa Predraga Koluviju u predmetu Jovanjica 1, rekao da je jednom od okrivljenih preminuo otac.

Ročišta su do sada odlagana zbog nepojavljivanja odbrane, jednom zbog toga što je glavni optuženi i vlasnik najveće plantaže marihuane u Evropi Predrag Koluvija otkazao punomoć svojim braniocima, dok je u junu jedan od advokata odbrane zatražio izuzeće postupajućeg sudije, što je kasnije odbijeno.

Optužnica tereti pripadnike policije, Bezbednosno-informativne agencije i Vojnoobaveštajne agencije da su za vlasnika najveće plantaže marihuane Predraga Koluviju, kome se već sudi u postupku Jovanjica 1, pribavljali osetljive i poverljive informacije iz policije, da su mu obezbedili oružje, falsifikovali dokumentaciju da je pripadnik Vojnoobaveštajne agencije, kao i da su mu obezbedili specijalne policijske registarske tablice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari