Poplave i suše u Srbiji više neće biti retka pojava

Vladimir Đurđević,  vanredni profesor Fizičkog fakulteta u Beogradu o klimatskim promenama i koliko one mogu da utiču na pojedinca i društvo

Ostavite komentar


  1. Niški genijalci, gradski urbanisti, dali su osnov za uništavanje zelenih površina, bespotrebno popločavanje grada, umetanja nepotrebnih zgrada u postojeću međuzgradnu zelenu površinu, nakaradnu nadogradnju, a niški inspektori omogućavaju gradnju na divlje u rečnom pojasu, pa hajduci dozvoljavaju sebi i sužavanje rečnog korita.
    Sve što treba da se uradi jesu krivične za nezakonitu dodelu poslova od strane gradskih službenika gradkoj direkciji za urbanizam, jer to je dovoljno da se neodgovorni sklone sa odgovornih radnih mesta i omogući im se odmor od 3 do 8 godina. Zakon o javnim nabavkama jasan je, grad, kao osnivač gradskog urbanizma, ne sme bez tendera da dodeli posao urbanističkoj firmi, jer to nije firma za komunalnu delatnost. Javni tužilac spavka, a možda je i na vezu završio fax i dobio posao, pa ni ne poseduje kapacitet za profesionalno obavljanje svog posla.
    Derivacione MHE, ucevljivači-ubice naših reka, ne niču k’o pečurke nakon kiše same od sebe. Moralo je mnogo državnih službenika da uprlja svoje ruke prihvatajući naštimovane elaborate o uticaju na životnu sredinu, a ekipa za organizovani kriminal spavka i prima platu, a možda i dodatak za spavkanje.
    Zbog uspavanih ekipa nama nije otvoreno ni jedno jedino poglavlje za ulazak u EU, dok je CG otvorila poslednje. Samoodgovornost i profesionalizam je ono što je neophodno za tužioce i sudije, u suprotnom, država ne postoji, a kada država ne postoji i malo jači pljusak postaje veliki problem.

  2. Poštovani profesore, dobrodošli u Grocku da Vam pokažem maslinu i nar koji rađaju (zamecu plodove)! Biljke nisu u saksiji i rudimentarno (ni staklenik, ni plastenik) su šticene tokom „zime“. Srdačan pozdrav!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.