Popović: Građani u strahu od prevoza 1Foto: Instagram/192

Ne samo da građani strahuju od nasilja koje je u Beogradu eskaliralo već se plaše i vožnje gradskim prevozom jer se sve češće neki autobus zapali ili izazove saobraćajnu nezgodu, izjavila je danas predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović, saopštio je SSP.

Ona je navela da je u četvrtak BMC turski autobus sleteo sa puta i udario u ogradu, a da se danas autobus zapalio na Brankovom mostu.

Popović je istakla da je SSP nekoliko puta zahtevao tehničke preglede svih vozila, ali da vlast to nije želela da uradi.

Ona je ocenila da je jasno da bi se tada videlo da četvrt milijarde evra koje odlaze iz budžeta Beograda svake godine u Gradsko-saobraćajno preduzeće ne odlaze u sigurnost građana na ulicama, nego „ko zna za šta i u čiju korist“, kao i da su kupovana neispravna vozila koja nisu prilagođena vožnji na ulicama.

„Prizori autobusa koji gore, vozila koja pokvarena stoje na ulici, putnika koji beže i spasvaju se da prežive, u Beograđanima izazivaju osećaj tuge i očaja“, navela je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari