Popović: Inovacije strateško opredeljenje 1

Razvoj inovacija, inovacionog preduzetništva i IT je strateško opredeljenje Vlade Srbije, a potvrđeno je i osnivanjem Saveta za inovaciono preduzetništvo i IT, na čijem je čelu premijerka Ana Brnabić, izjavio je danas ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je nakon radnog sastanka Saveta za inovaciono preduzetništvo i IT sa predstavnicima Svetske banke istakao da je prioritet države u ovoj oblasti stvaranje uslova za sistemski razvoj i unapređenje oblasti inovacija i inovacionog preduzetništva.

Cilj nam je da obezbedimo kontinuirani razvoj inovacionog i startap ekosistema, kao i razvoj inovacione i tehnološke infrastrukture koja će omogućiti otvaranje novih radnih mesta u visokotehnološkim sektorima, istakao je Popović.

On je naglasio da je Svetska banka važan partner Srbije u uspostavljanju i sprovođenju programa za razvoj inovacija i inovacionog preduzetništva.

„i programi usmereni su prvenstveno ka razvoju inovacione i startap zajednice, jačanju veze između nauke i privrede, istraživanju i razvoju, kao i povećanju konkurentnosti i zapošljavanja, zaključio je Popović, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari