Popović Ivković: Tepić lažno predstavlja incijativu za formiranje građanskih patrola kao projekat MUP-a 1Biljana Popović Ivković Foto: FoNet/MUP

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković navela je danas da potpredsednica Stranke slobode i pravde i poslanica Marinika Tepić lažno predstavlja incijativu za formiranje građanskih patrola kao projekat MUP-a.

Kako se navodi u izjavi Popović Ivković, inicijativa jedne od organizacija iz civilnog sektora za formiranje građanskih patrola nije projekat MUP-a, niti MUP u istom učestvuje, kao i da MUP niko nije kontaktirao na temu pomenute inicijative.

„Šokirana sam neodgovornošću nekoga ko je poslanik, a ko već danima iznosi apsolutne laži i pravi konstrukcije na kojima bi joj pozavideli i pisci holivudskih blokbastera, nanoseći bez trunke srama štetu ugledu institucija i ugledu države Srbije“, rekla je Popović Ivković i dodala da je Tepić „iskonstruisala nekakvu priču o formiranju parapolicije“.

Ona je navela i da je „netačno da su imena koje je Tepić navela i pomenute organizacije zvanični saradnici Ministarstva i da to što je „neko savetnik u jednom od na desetine policijskih sindikata ne znači da je saradnik MUP-a“, kao i da je sloboda sindikalnog organizovanja zajamčena Ustavom i da se MUP ni po kom osnovu ne može mešati u organizaciju ni sindikata, kao ni udruženja građana.

„Pozivam potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić da prestane sa kontinuiranim iznošenjem neistina o Ministarstvu unutrašnjih poslova i radu policijskih službenika zarad svojih pokušaja privlačenja pažnje i ubiranja najsitnijih političkih poena“, navodi se u pisanoj izjavi.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić zatražila je danas od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da odgovori po kom osnovu se uvode kriminalci u sistem tog ministarstva i na osnovu kog projekta se uvodi u sistem nešto što se zove „građanska patrola“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari