Popović: Izgradnja naučno-tehnološkog parka od strateškog značaja 1Foto: Ministarstvo za inovaciju i tehnološki razvoj

„Izgradnja naučno-tehnološkog i inovacionog parka u Novom Sadu je projekat od strateškog značaja za Srbiju, rekao je Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj.

On je obilazeći danas gradilište parka rekao da је тo rezultat kontinuiranih napora Vlade Srbije usmerenih na izgradnju inovacione i tehnološke infrastrukture i razvoj inovacionog preduzetništva u Srbiji“. Prema njegovim rečima završetak radova očekuje se krajem 2018. godine.

„Izgradnja NTIP je zajednički projekat Vlade Republike Srbije, AP Vojvodine i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Do sada je završeno oko 20 odsto radova. Za završetak radova Vlada Republike Srbije će iz budžeta Republike Srbije izdvojiti 7 miliona evra“, rekao je Popović.

On je istakao da ceo projekat obuhvata površinu od 30.000 m2 i da će budući Naučno-tehnološki i inovacioni park u Novom Sadu sadržati prostor za inovacione startapove, istraživačke i razvojne centre kompanija, prostor za rad naučno-istraživačkih organizacija, kao i obrazovno-istraživački rad Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. On je dodao da je planirana izgradnja zajedničkog radnog prostora za mlade, amfiteatra, multimedijalnih sala, restorana, teretane, podzemne garaže.

„U ovom parku će biti ostvaren spoj inovacija, nauke i digitalne industrije na jednom mestu. To će biti prostor za mlade inovatore i preduzetnike gde će oni moći da istražuju i stvaraju na najsavremenijoj opremi i da dobijaju eukaciju i mentorstvo od najboljih stručnjaka“, rekao je Popović. On je naglasio da će izgradnja ovog centra doprineti otvaranju novih radnih mesta za mlade inženjere.

„Ovo je šansa da zaposlimo mlade inovatore i preduzetnike u visokotehnološkom sektoru i da im obezbedimo uslove da ostanu u Srbiji“, rekao je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari