Popović: Proizvodnja ruske vakcine u Srbiji od 20. maja 1Foto: Budućnost Srbije/Nenad Popović (arhiva)

Proizvodnja ruske vakcine „Sputnjik V“ u beogradskom Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, počinje do 20. maja ove godine.

Srbija će time postati prva zemlja u Evropi, van Rusije, u kojoj će se ta vakcina proizvoditi, potvrdjeno je danas na sastanku u Moskvi ministara Srbije i Rusije, Nenada Popovića i Denisa Manturova.

Prva faza proizvodnje ruske vakcine u Srbiji obuhvataće dopremanje supstance, punjenje bočica, pakovanje i distribuciju vakcina u Srbiji i susednom regionu, dok bi kasnije ove godine trebalo da počne „proizvodnja u punom ciklusu“, rekao je Popović.

„Planirano je da u prvom ciklusu proizvodnje na Institutu Torlak proizvedemo četiri miliona vakcina“, saopštio je Popović koji očekuje da se do kraja marta potpiše sporazum o transferu tehnologije potrebne za to.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Popović: Proizvodnja ruske vakcine u Srbiji od 20. maja”

  1. Alo ljudi, od kada je pakovanje u bočice prva faza proizvodnje, ili uopšte proizvodnja?

    • To se u SFRJ zvalo „šrafciger industrija“. Drugi sve uradili mi samo sklopili,država plaćala licencu i lepili naše nazive.

  2. Ја сам примио и прву и другу дозу вакцине ,,Спутник V,, . За плашљиве да кажем, никаквих проблема и болова после нисам имао. За 25 дана претпостављам да ћу стећи известан имунитет, иако ћу и даље поштовати све прописане мере предострожности.

    • Za pocetak poceli ste pisati na cirilici, jos malo pa ce se pojaviti i ruska azbuka a poslije toga promjene se zapazaju u govoru. 60 dana od cijepljenja, savrseni ruski klon! 🙂 Malo smijeha ne ubija…

    • I da si primio placebo ništa nebi osetio.Al kad prođeš pored zaraženog znaćeš šta di dobio.Ja sam dobio oba Fajzera.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.