Popović (REM) o petoj frekvenciji: U Srbiji stvari kad ne znaju kako da se reše, onda se ne rešavaju 1Foto: Pixabay/350543

Članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judita Popović izjavila je danas da proces dodele pete nacionalne TV-frekvencije „stoji“ i da je to „jedan duboko birokratski pristup“.

„Naravno da to sve stoji. Neverovatno je koliko u Srbiji stvari ne rešavaju kada ne znaju kako da ih reše. To je duboko birokratski pristup – jednostavno ćutiš i čekaš da prođe oluja“, rekla je Popović u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine.

Ona je ocenila da je „velika misterija“ zašto je uopšte bilo potrebno dodeliti pretu frekvenciju.

„Mislim da su nadležni ipak shvatili da je to pucanje u nogu, kada su se dale frekvencije ovim kontraverznim televizijama i onda su pokušavali da daju tu petu nekoj koja nije možda u toj meri tako problematična. Neko ko se možda više sviđa onom drugom delu društva“, kazala je Popović.

Regulatorno telo za elektronske medije obnovilo je 2022. godine nacionalne frekvencije televizijama Pink, Hepi, Prva i B92 na još osam godina, nakon čega je otvoren konkurs za petu frekvenciju.

Rok za odabir televizije kojoj će biti dodeljena ta frekvencija istekao je početkom decembra 2022. godine, nakon čega je televizija Nova S, jedan od četiri kandidata, tužila REM Upravnom sudu zbog odlaganja odluke, na šta je REM obustavilo postupak dodele frekvencije do okončanja suđenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari