Popović: Srbija srlja ka sve većoj autokratiji

U odgovoru Fridom hausu premijerka Brnabić tvrdi da je naša zemlja u poslednjih 10 godina najuspešnija demokratija Zapadnog Balkana

Ostavite komentar


  1. Ne treba nama FH ili neko drugi kako bi nam objasnio gde živimo. U državi gde su bezmalo 100% cenzurisani svi mediji, u kojoj jedan čovek odlučuje o svemu na partijskim televizijama i gde nema posla ako nisi član vladajuće partije, sasvim je očigledno da je ovo diktatura. To sa „hibridom“ je još i kompliment.

    1. Šta je Vreme, Danas, N1, NIN, BIRN, Naša Tv…Jel to 100 % cenzura. Pa da li ste vi normalni?. Inače da ne bude zabune, nisam bot, nisam sendvičar, nisam u SNS, ne glasam za iste.. Takođe mi nije jasno , kako je u doba interneta i mobilnih tel. moguća cenzura? Voleo bih da mi to neko objasni, nije mi jasno? Lično čitam sve od Danasa do Blica.

      1. Čim imaš potrebu da istakneš kako nisi bot, ne glasaš za SNS, to je najbolja potvrda da jesi bot. Još bolja potvrda je što se kao nešto iščuđavaš jer postoje Vreme, Danas, N1 itd., pa gde je onda tu cenzura i nesloboda medija?
        Pošto je objašnjavati nešto botu čisto traćenje vremena, samo ću te pitati da li znaš do koliko ljudi dopiru Vreme, Danas, N1 i slični „antirežimski“ mediji? Koliko „antirežimskih“ televizija ima nacionalnu frekvenciju i zašto je nema nijedna?
        Nije cenzura samo kad nešto ne možeš da kažeš. Možda još gora cenzura je da možeš da slobodno kažeš, ali nema ko da te čuje. Isti efekat je da li imaš zapušena usta ili slobodno vičeš u zatvorenoj sobi bez prozora. U oba slučaja, to što imaš da kažeš, ne dopire do nikoga!
        U Srbiji nema cenzure u vidu grubog i sirovog zabranjivanja medija, ali daleko od toga da je to jedini način da se uticaj određenog medija ograniči ili poništi.

    2. U neku ruku ovo je i dobra situacija, kao što izreka kaže: „u svakom zlu ima i nešto dobro“.
      A dobro je to što idemo ka raspletu koji će biti više nego žestok i koji će zauvek iskoreniti diktaturu iz Srpskoga naroda. Kao što su to uradili Francuzi njihovom ravolucijom, Rumuni sa Čaušeskuovim režimom e tako će biti i ovde.
      Danas Francuzima i Rumunima ne može se više nametnuti onakav režim jer su se žestoko pročistili, ušlo im je to u kolektivno pamćenje i prenosi preko generacija a mi takvo nešto nismo imali do sada. 5,Oktobar bio je samo bledi pokušaj da se nešto uradi a u stvari, nismo zatukli zmiju nego smo je pustili da pobegne, sakrije se i čeka trenutak za ponovni ugriz.
      To nam se sada dešava i samo od nas zavisi kako ćemo dalje.

      1. Potpuno se slažem.
        Sve dok organizuje izbore jedino po svom ćefu, Vučić ne može izgubiti te „izbore“ i neće na njima biti uklonjen, zato je potpuno besmisleno učestvovati na njima.
        Jedini koji može i koji će sasvim izvesno srušiti Aleksandra Vučića je – Aleksandar Vučić, i to će sigurno desiti ne na izborima, nego po nekom francuskom ili rumunskom scenariju, samo je pitanje vremena.
        Nažalost, izgleda da nam nasilje ne gine, ali šta da se radi, kad smo takvi kakvi smo i nismo pametniji. Jedino Vučić ima načina i moći da spreči nasilje, ali teško je verovati da će se on na vreme uzeti u pamet i da neće ići do kraja.

  2. Već više od 3 godine Ustavni sud ĆUTI na podnete inicijatzive Udruženja bubrežnih bolesnika i invalida na kućnoj dijalizi Republike Srbije – RENALIS da se pojedine odredbe Pravilnika o utvrđivanju cena materijala za dijalize… (RFZO) kojima se direktno atakuje na prava pacijenata na dijalizi – 100% invalidi po jednom osnovu!!! Već 6 meseci RFZO odbija da uskladi naknadu za utrošenu električnu energiju tokom obavljanja hemodijaliza u kućnim uslovima, a zbog nezakonitih i neustavnih odredaba u Pravilniku, pacijenti već godinama trpe finansijske štete, jer RFZO deo troškova za obavljanje dijaliza prevaljuje na pacijente!!! Čemu služi taj Ustavni sud, takav kakav jeste?!

  3. Sta mozemo i da ocekujemo od ovakve vlasti? Kako da nazove korupcijom radnje gde se i njena familija ugradjuje u drzavne poslove i to na ocigled cele Srbije. Sudovi ne smeju da donose odluke po zakonu ako je vinovnik clan vladajuce partije. Tuzioci ne pokrecu postupke iz bojazni da ce izgubiti posao. Rad na odredjeno koji se produzuje svakih sest meseci, ako si podoban i uplacujes u zajednicku kasu, jeste vid kontrole i zastrasivanja. Jedan covek se pita za SVE. Sto On ne pohvali, NIJE SE DESILO. Fridom House nije corava kvocka vec institucija koja daje ocene stanja demokratije ili diktature, u svim drzavama.

  4. …..direktor centra za prsktičnu politiku,ajde malo se uozbiljite,isto tako i vi bi trebali da obkavljujete relevante sagovornike ako mislite da budete „ozbiljna“ novina ili lakvi sagovornici takva i novina.

  5. Jedno pitanje!
    Da li je iko normalan poverovao da ce AVAV dolaskom na vlast poštovati tekovine demokratije?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.