Popović (SSP): Vlast ruši i gradi šta gde hoće 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) upozorio je danas da hotelu „Dom“ u Ulici kralja Milutina 54 preti rušenje.

Predsednica Gradskog odbora SSP Mila Popović rekla je da je ta zgrada, koja je podignuta 1929. godine, bila deo zaštićene celine „Zapadni Vračar“, da je zaštita istekla i sada je „čeka ista sudbina koju je doživela vila u Nikolaja Krasnova broj 4 – rušenje“.

Ona je navela da je u novembru 2020. godine grad Beograd tu zgradu prodao „firmi Ramid, tada u vlasništvu Bojane Tomašević, supruge jednog od vlasnika Mocart kladionica i Ljiljane Božović supruge Zvonka Veselinovića“.

„Da bi zavarala naum investitora, ova vlast je urbanistički projekat objavila samo dan pred isticanje roka za primedbe. Do poslednjeg momenta su krili da se po tom projektu planira rušenje starog objekta i zidanje desetrospratnice“, kazala je Mila Popović.

I tako, po već ustaljenoj šemi grad rasprodaje svoju imovinu, investitori bliski vlasti ruše i grade šta gde hoće, a Zavod za zaštitu spomenika kulture okreće glavu, rekla je Mila Popović i dodala da za „gradsku vlast između kulture i tradicije i atraktivnih kvadrata, jasno je da dileme nema“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari