Poražavajuće ako navijači imaju više autoriteta u Srbiji od lekara

Epidemiolog Predrag Đurić govori za Danas o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Kakvo su poverenje lekari stekli u zadnja 3 meseca nije nikakvo čudo da navijači imaju veći autoritet.

    1. Ne bih ja to nazvao lekarima… lekari su po bolnicama, leče obolele. Ovi su po tv ekranima i članovi su „kriznog štaba Vlade“ a ne „medicinskog stručnog štaba“… meni dosta…

  2. Još je mnogo žalostnije što od medija za koji govori epidemiolog, zavisi šta će reći.

  3. „Poražavajuće ako navijači imaju više autoriteta u Srbiji od lekara.“ Zato što je okupator Srbije pristigao iz društva navijač C.Z Da je Arkan sada živ bio bi najbliži prijatelj predsedniku Srbije.

  4. A, koliko do juce ste pricali da treba ukinuti mere, jer korona je laz. Okupljali ste se i za vreme policijskog casa, i to bez ikakve zastite. Sad pevate drugu pesmu. Bruka i sramota.

  5. Gospodine Đuriću, niste primetili da su i lekari prešli u navijače.

  6. A nije porazavejuce neki dobri lekari rade pored drzavnog posla i u privatnim klinikama a u drzavnim uzimaju poklone do 500 evra nije im tolko lose.

  7. Znanje, se nikad nije cenilo, nego krađa, nesposobnost, laž, neznanje, prevara.
    Šta je rizik od smrti, izazvane bolešću covid 19, u odnosu na broj žrtava usled nekih drugih faktora. Nama lekari trebaju samo kao pokriće, za pokrivanje propusta. Ko pita specijaliste Infektologe, bitni su tu neki statističara, pardon i oni se nazivaju Epidemiolozi, ali niko od njih nije izlečio ni svoj ego, a kamo li čoveka. Kako će nam biti treba ih pitati na njihovom savetovanju na Zlatiboru, Tornik. Možda se sete i nas, ali kao ljude, a ne statističkog podatka. Sa njima nam je sigurnost sigurna. Molimo se bogu da nas pregleda neki lekar od struke ne od politike. Većina preostalih lekara, od bilo kakvog šefa pa naviše su političari. Oni koji znaju su se razbežali od neradnika nadobudnih, naj pametnih itd. Otišli ljudi zato nam se obraćaju raznorazni, pravi lekari ne skidaju zaštitna odela još od marta, premoreni su, a od njih se traži da trče. Stavite dve maske na lice i dva para rukavica i živite i radite sa tim minimum sedam sati dnevno, a onda recite šta imate.

  8. Zasto porazavajuce za zemlji popui Srbije gde se potpuno degradiraju diplome fakultetskih ustanova gde su se akademici SANu uvukli I misje ripe , gde je politika usla u sve pore zivota…

  9. Jeste poražavajuće da navijači imaju više autoriteta u Srbiji od lekara, ali koliko su tome krivi sami lekari zbog svog ćutanja, ili još gore, svog ulizičko-podaničko-profiterskog odnosa prema vlasti?
    Posle ponašanja članova Kriznog štaba kakvo su pokazali u poslednja tri meseca, njima mogu verovati još samo stranački botovi ili jadni preplašeni miševi koji se zbog svog neznanja i nepoznavanja stvari boje i vlastite senke, pa gutaju sve što im „struka“ servira, ali razuman i pismen čovek to više ne može i NEĆE!

  10. Kakvi lekari(stručnjaci) takav i autoritet! Svakom po zasluzi moj doktore

  11. Odkuda „navijačima“ tolika moć u Srbiji? Pa zar nije onomad Putin umesto da ode na BU (da primi počasni doktorat) otišao na stadion CZ? Jeste. Putin se na stadionu CZ osećao kao kod svoje kuće.

  12. Kisićka, valjda joj je to prezime, izjavila je da izbori nisu uzrok povećenog broja obolelih! Zanima me kako je došla do tog „genijalnog“ zaključka?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.