Porodice ubijenih i kidnapovanih na KiM traže najstrože kazne za umešane 1Foto: Pixabay/Qimono

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji uputilo je otvoreno pismo Tužilaštvu i Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu zahtevajući „najstrože kazne za osobe umešane u transport na teritoriju Srbije ubijenih civilnih žrtava i terorista OVK“, prenosi danas Kosovo Onlajn.

U tom udruženju ubeđeni su iu umešanost stranih službi.

„Ti ‘Srbi’, koji su vršili transport, obezbeđivali i naređivali, dotukli su porodice kidnapovanih i ubijenih Srba i naneli su veliko zlo državi Srbiji. Ubeđeni smo da iza te odluke, da se sa teritorije Drenice i Metohije, gde su vođene žestoke borbe između vojske i policije Srbije i zločinaca- terorističke UČK i prebacivanje tela terorista u užu Srbiju, Batajnicu, Petrovo Selo, Perućac, Rudnicu, stoje strane službe“, navodi se u pismu.

Udruženje očekuju reakciju nadležnog tužilaštva u Beogradu.

„Upozoravamo Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu i Specijalni sud za ratne zločine u Beogradu da postupe po zahtevu porodica kidnapovanih i ubijenih, u suprotnom ćemo od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine zahtevati ukidanje i srpsko-haškog Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu i Specijalnog suda za ratne zločine u Beogradu“, navedeno je u pismo koje prenosi paortal Kosovo Onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.