Porodice žrtava iz škole Vladislav Ribnikar podnele pismenu molbu da se obustavi rad Anketnog odbora do okončanja suđenja 1Foto: Sajt Narodne skupštine

Punomoćnici porodica nastradalih u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar predali su danas na više adresa pisanu molbu da se obustavi rad Anketnog odbora Narodne skupštine koji ima za cilj da se utvrde činjenice koje su dovele do dva masovna ubistva početkom maja.

Molba je podneta Narodnoj skupštini, Vladi, presedniku Republike, Vrhovnom tužilaštvu, Visokom savetu tužilaštva, kao i Vrhovnom sudu Srbije.

U molbi u koju je Danas imao uvid ističe se da su potpisnici jednoglasni u stavu da postoji opravdana bojazan da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku mogao da ugrozi dalje neometano vođenje tužilačke istrage i krivičnog postupka, jer bi činjenice i dokazi od značaja za vođenje postupka mogli da izađu u javnost pre suđenja.

U molbi se ističe da, iako inicijativa radi utvrđivanju propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanju odgovarajućih radnji ima potpunu podršku porodica, smatraju da bi rad Anketnog odbora u ovom trenutku bio kontraproduktivan po utvrđivanju sudske istine.

Iz tog razloga, oni u mobli apeluju na sve članove Narodne skupštine da zastanu sa bilo kakvim postupanjem i radnjama Anketnog odbora, dok se ne okonča krivični postupak.

Oni su takođe apelovali na Vladu Srbije, Vrhovno javno tužilštvo, Visoki savet tužilaštva i predsednicu Vrhovnog suda da izdaju saopštenja i preduzmu radnje kojim će zaštiti rad tužilaštva i sudova, te očuvati nezavisnost i samostalnost postupaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari